Snart på väg till fjällen

Jajjamen, nu närmar det sig med stormsteg. Idag har jag och Lilla-Björn handlat mat så det står härliga till, återstår att se om den får plats i ryggsäckarna... Jag införskaffade även ett trangia-kök, vattenflaska, mössa och lite nya strumpor. Härom dagen när jag var i Visby köpte jag på mig ficklampa, multiverktyg, ny sport-bh, gummistövlar och en ny kåsa, min vandringsutrustning börjar kännas mer och mer komplett. Nu ska jag bara packa ner allt också, sakerna ligger just nu utspridda i ganska vingliga högar här och där... Imorgon ska vi åka med ett tåg som går kl 9, sen är det 7 timmars tågresa som väntar oss. När vi kommer fram blir det inte så många timmars vandrande innan det blir dags att slå läger. Sen har vi 6 härliga vandringsdagar att se fram emot! Eller 6 mindre härliga dagar med ösregn om vi har otur... Jag är dock förberedd med regnställ, regnskydd till ryggsäcken och ordentliga gummistövlar så jag ska väl överleva ändå, men det skull ju onekligen vara trevligare att få lite finväder såhär på semestern. Dags att börja packa!

Zzzz...

Ögonlocken är så tunga... ack så tunga... Bara 4 timmar å 28 minuter kvar, håll ut håll ut, semestern sniglar sig närmare. Jag vill sooova...

Fjällvandring

Jaa kära ni, nu planeras ny fjällvandring, denna gång är det kompis lilla-björn som är vandringskamrat. Vi ska traska en vecka i närheten av något som hetar enafors. Ska bli mycket spännande och väldigt roligt! Tror även att min arma hjärna behöver den avkopplingen som det kommer att innebära. Tågbiljetterna är bokade och klara, nu håller vi på att planera veckans meny och när inhandling ska ske. Det är svårt att få ihop även såna enkla ting när man är två strängt upptagna människor som tycks befinna sig på olika platser i landet mest hela tiden. Jag längtar i alla fall till fjällen och tystnaden. Längtar inte fullt så mycket efter myggen, som lär finnas i mer än tillräckliga mängder... Fortfarande lite traumatiserad sedan myggätandet (läs tidigare inlägg...) och även sedan förra fjällturens jättebett, se bara...

 .
 
Å jag jobbar natt nu som ni säkert förstår, snart halvvägs igenom passet, håhå jaja...

Harry Potter

Jag gick mycket riktigt och såg den senaste Harry-filmen igår. Salongen var helt fullsatt och jag hamnade på åttonde raden längst ut på kanten, en helt okej plats om jag får säga mitt. jag var riktigt nöjd med platsen och filmen och borrade förnöjt ner mig i stolen med godispåsen praktiskt placerad i knät. Då började människan till höger om mig skruva på sig, och så fortsatte hon under filmens resterande 2 timmar! Alltså herregud människa, om du är så rastlös kanske du inte ska gå på bio... Dessutom luktade det sur fil om hennes fötter när hon tog av sig skorna, vilket hon naturligtvis gjorde strax efter reklamens slut. Jag gillar verkligen att gå på bio, men jag gillar verkligen inte andra biobesökare...

Myggätare

Igår satt jag på GH:s uteservering med några kära vänner. En av vännerna frågade mig något och jag andades in för att svara, detta medförde dessvärre att jag sög in en stor otäck mygga i munnen! Fy för den lede så obehagligt, jag hostade och hostade och mina kära vänner skrattade sig hesa. Efter många försök gav jag upp förhoppningen att lyckas spotta ut mygghelvetet så jag sköljde ner henne med en klunk vin... UÄCK!

Skön dag

Vilken perfekt dag för att göra apselut ingentin. Sova länge, gosa med gnuttarna, göra god frukost, boka tågbiljetter, se på film, läsa Harry Potter och bara vara slö. Vid närmare eftertanka har jag gjort väldigt mycket för att ha gjort ingenting... Nu ska äta lite lunch sen blir det nog minsann ett bio-besök, Harry måste ju ses!

Överflödig

Alltså jag dör snart av överflödighet... Har haft noll och ingenting att göra på jobbet hela kvällen, har typ fått dela ut 2 tabletter och ge 2 sprutor, vad gör jag här??!!! Jag vet jag vet, man ska vara tacksam för att det är lugnt ibland men 4 kvällar i rad!.. Jag blir snart galen... Bara en timma kvar, sen frihet! Ända tills imorgon...

Sista kvällspasset

Sen är det nattpass som gäller i dagarna tre, då ska jag försöka hinna träffa lite folk på eftermiddagarna. Ikväll ska jag träffa systrarna Sjögren en snutt om allt går som det ska, det ska bli väldigt trevligt! Känner att jag har isolerat mig en smula från omvärlden senaste tiden emn det blir lätt så när man jobbar lite för mycket. Dessutom älskar jag ju min lägenhet så jag vill vara där och hänga med gnuttarna varje ledig stund. Men som sagt, ikväll ska jag vara social!

Smaskensrecept

Som en milkshake fast ändå inte riktigt och vansinnigt god!

Värm frysta blåbär tillsammans med en liten skvätt fun light jordgubb, mosa bären och låt dem svalna lite. Blanda med några deciliter iskall sojamjölk och njuuut!

Balkongen

Oh mina kära, nu har vi ju kommit fram till höjdpunkten, stoltheten, ljuvligheten... Balkooongeeen. Jag som aldrig ens har kunnat ta hand om vanliga krukväxter i fönstret har nu en vackert blommande balkong som frodas, inte illa pinkat va? Titta bara!

Före...


Å efter! Dessutom med en vacker lillasyster på.


De här bilderna togs dock för nån vecka sen så nu har den hunnit froda till sig lite mer och är ännu finare!

Frukost

Oooh, vilka smaskiga frukostar jag hittar på ibland, det är nästan så jag blir avundsjuk på mig själv! Fullkornssmörgås med avocado, tomat och färsk basilika, filmjölk med havrefras och ljumna blåbär, kaffelatte på sojamjölk med lite kanel på toppen och en stor, perfekt mogen blodgrapefrukt... Mmmmm.... Jag vill äta frukost igen!

Pust

Springa tills benen värker, ögonen rinner och lungorna svider... Nää hörrni, det måste finnas enklare sätt att laga ett sprucket ego...


Snigelfart...

Alltså ibland går tiden så långsamt att man nästan skäms... Om en stund kan jag iaf roa mig med att läsa av en tejptest, det tar väl typ 2 minuter men ändå.... Sen ska jag hem och göra noll och ingenting, sova gott å sen jobba kväll imorgon igen. Jag fick ett strykjärn idag av min mor som helt oförhappandes kom på besök. Undrar när jag ska använda det? jag har ju inget som behöver strykas... Nåväl det kan väl komma till pass när julduken och julgardinerna ska fram om inte annat. Se där ja, nu lyckades jag fördriva flera minuter med att skriva detta annars ganska meningslösa inlägg, bra där anna!

Långtråkigt...

Nu vill jag inte jobba mer, det är så tråååkigt!

Hemma hos anna, fortsättningen...

Japp, vi masar oss raskt vidare i det zerpska hemmet, nu har turen kommit till vardagsrummet. Alla väggar är målade med 4 lager färg, och lik förbannat lyser den gamla gröngula tapeten igenom när solen ligger på... Inte helt okej... Jaja, det blev ganska fint ändå och den lilla guldlisten vid taket, som jag först hade tänkt slita bort, ger faktiskt rummet en riktigt trevlig karaktär. Å här kommer bilderna:

Före...


under...


å efter!

Jogging

Japp, nu har jag vart duktig igen, massade mig bort till stabby för en glad liten springrunda. Sprang 2 km, powerwalkade 2, sprang 2 till och traskade hem. En ganska lagom tur på det hela tagen, dessutom är det en himla trevlig slinga. Får väl se när jag orkar mig iväg nästa gång, träningsvärken lär ju bli av det omilda slaget de närmsta dagarna. Nu in i duschen, sen jobba som ett as.

Böcker

Har just kommit hem med 2 stooora kassar fulla av böcker, fick dem av kompis Zofie som betalning för att jag hjälpte till att bära en soffa. Nu ska böckerna in i hyllan, sen vankas läsning i dagarna flera, mellan jobbpassen i alla fall.

Storhandel

Ojojoj vad det har hadlats mat idag, jag och storasyster var på ica-maxi och jag fyllde min korg till brädden med matvaror, rengöringsmedel och golvmopp. Har gjort en deal med den kompis som ska passa katterna 2 v i slutet av månaden att det ska finnas välfyllda skåp och frysar här hemma så att hon inte behöver bekymra sig för mathandel. Hon bor här och passar mina smådjur, jag ser till att hon har tillgång till mat, ganska schysst deal för oss båda om du frågar mig. Nu är frysen full till bristningsgränsen och skafferiet likaså. Nu ska jag åka med systern + make till systerns häst, sen ska jag vara slö och slapp en stund och så tänkte jag bjuda in mig på fika till tidigare nämnd blivande kattvakt.

Hemma hos Anna

Så fortsätter vi då, vi kastar oss direkt in i sovrummet, jajjamen! Sovrummet ligger ju faktiskt rakt fram när man kliver in i hallen så det kändes rätt att gå den vägen. Nog tjajat, släng fram bilderna nu!

Före...


under...


å efter!


Det är, som ni säkert lagt märke till, väldigt tomt på väggarna. Jag vill inte förhasta mig i valet av tavlor och bilder att sätta upp. detta främst med tanke på hur lång tid jag la på att spackla, slipa och måla de här baskade väggarna... Är inte så sugen på att göra onödiga hål i dem. Så ser det ut iaf.

Promenad

Nu har jag och storasyster varit på promenad i stabbyskogen, det var trevligt men så förbannat kvavt i luften. Vi tittade lite på guefåren som går där i en hage och betar, känns som hemma ungefär. Nu ska drickas smaskigt kaffe, sen är det bra vila och förströelse som gäller.

Välkomna hem till mig!

Då kör vi då, före-, under- och efterbilder som utlovat. Vi börjar väl i hallen...

Före...


under...


och efter!

Första joggingturen

Efter ett gräsligt långt träningsuppehåll är nu äntligen första joggingturen avklarad. Fick efter mycket om och men äschlet ur vagnen och gick på upptäcksfärd i mitt nya område, sen passade jag på att testköra motionsslingan i stabbyskogen, 2 km långsam hasande jogging visade sig vara alldeles tillräckligt för min numera förslappade kropp. jaja, nånstans ska man ju börja... Imorgon planerar jag att släpa med min syster på en liten motionsrunda, fast då får det nog pli rask promenad istället för jogging, man vill ju inte ta ut sig för mycket såhär i början... Nu ska jag duscha, må gott!

Renoveringen

Okej mina vänner, nu har ni väntat länge nog! Här utlovades bilder från lägenheten för länge länge sen. Nu ska ni få se hur den såg ut före, under och efter renoveringen, och ungefär hur den ser ut nu. Jag har alltså spacklat, slipat, sandpapprat, tejpat och målat som en tok för att få det att se ut som det gör idag. Tack och lov att jag fick hjälp med målandet, annars hade jag nog gett upp när det var halvfärdigt. Nu ska vi se, först lite renoveringsbilder. Håll till godo!

fina tidningsunderlägget som lappades och lagades och växte och växte under målandets gång


Anna kan måla


Älskade slipmaskin! Ett av mitt livs bästa köp!


Christian älskar uppenbarligen att måla


Fikapaus i slitet, jordgubbar, cookies och snabbkaffe, krävs inte mycket för att hålla mina små medhjälpare på gott humör...


Illa blåmärkt högerben, så går det när man inte skaffar en stege utan envisas med att kravla upp och ner på en lite för hög pall hela tiden...


Anders pillar bort tejp


En konstig smurf som ser ut som jag...


Så, nu har ni lite att kika på tills vidare. Nästa gång blir det före- och efterbilder, jag kan knappt vänta...

RSS 2.0