Ny kalender

Äntligen har jag gjort slag i saken och köpt mig en ny kalender. Det är så störigt när kalendern bara räcker t o m juli, känns som att man inte kan planera nånting i augusti då eftersom man kommer att glömma bort det, eller råka dubbelboka sig. Men nu har jag som sagt skaffat mig en ny, fin liten en som räcker ett helt år framöver. Ska genast börja skriva in viktiga datum, inplanerade aktiviteter, nödvändiga (men ibland onda) jobbpass och naturligtvis den hett efterlängtade semestern. Sen blir det en kort sväng till stallet med Linnéa, ska vara gretvakt medan hon pysslar med hästen åsså rask middag innan jobbet. Ha en trevlig kväll!

Uppladdning för nattjobb

Nu kör jag på med 4 glada jobbnätter i följd, misstänker att det kommer bli riktigt mycket att göra alla nätterna men det gör inte så mycket, tiden går ju fortare då.

Idag har jag haft en skön dag igen. Frukost på balkongen, långpromenad i solen, iskaffe (hemmagjort, jättesmaskigt) på balkongen och god lunch framför tvn. Inte fy skam att börja dagen så. På min promenad tog jag en vända i stabbyspåret, de har släppt ut gutefåren i hagarna nu och de är så mysiga att titta på. Speciellt de riktigt små lammen som bara har jättekorta fåniga små horn. Dessutom blommar syrenerna överallt just nu och jag fullkomligt älskar syrener, måste stanna och nosa på dem hela tiden. Nu ska jag betala lite räkningar och sen bara ta det lugnt tills det är dags att börja jobba.

Norrköping

Idag bär det av till norrköping och kusin Erikas musikal. Lillebror ska köra bil dit så jag åker med honom, mycket smidigt och bekvämt. Full rulle den här helgen också alltså, trots att jag är ledig.

Grönt bälte!

Jag klarade det! Graderingen är över och jag fick mitt gröna bälte till slut! Det var jätterolig och gick riktigt bra faktiskt. Både jag och träningskompisen Evy var nöjda, tränaren johan likaså. Vi fick gradera tillsammans med de gröna som skulle ta blått bälte vilket innebar välbehövliga vattenpauser när de gick igenom sina tekniker. Kan dock inte sticka under stol med att jag var riktigt utmattad när det var klart. Mathias, Linnéa, Petter och baby Greta satt i publiken och hejade på. Greta tyckte till en början att det var ganska festligt när folk blev slängda i golvet, till slut tröttnade hon dock och fick bäras runt på gårdsplanen en stund för att bli glad igen. Mathias var duktig och tog ett gäng kort som jag hade bett honom om, några blev mycket bra! men jag ser verkligen inte snäll ut när jag tränar, jisses... se själva...


Nervösa och förväntansfulla i våra pyamaser


Man måste akta sig för svingslag...


och ge igen när man får chansen


stridsminen


i närkamp


höftkast (en teknik som jag tycker är sjukt svår men som gick över förväntan bra!)


avväpning


den ännu fulare stridsminen


mot två motståndare


utmattade


avtackning, alla klarade det!


Sen skulle man fotas med tränaren (Johan, Anna, Magnus, Evy)


få diplomet påskrivet


åsså på med det nya bältet


Äntligen gröna!

Sen var det bara att slå sig ner och fika en stund, trötta och nöjda. Så blev jag haffad av en i klubbens styrelse som snällt undrade om jag kan tänka mig att bli instruktör för nybörjarna nästa termin, sjukt skojigt! En mycket bra dag som ni förstår. Nu har jag duschat och varvat ner och ska snart cykla hem till mathias som har lovat att laga mat åt mig, ibland har man det så bra!


Nöjd

Vilken trevlig dag jag har haft idag, bebis, frukost, fika på balkongen, bra bok, tvättande, god mat åsså jätterolig träning! Nu är jag hemkommen, nyäten och nyduschad och tänker spendera kvällen framför tvn. Imorgon har jag sovmorgon och funderar starkt på att äta frukost hos storasystern. Om vädret är fint kan man sitta i trädgården.

Arg bebis

Greta var på besök hos mig imorse, jag skulle barnvakta medan barnets mor var i stallet och fodrade hästarna. I början gick det hur smidigt som helst, liten Gretunge log och skrattade och vi hade det så mysigt. Så sakteliga började dock de små mungiporna dras nedåt. Första gråtattacken kunde avstyras med en liten flaska mjölkersättning, då var bebin nöjd i ungefär 2 minuter, sen blev det ilsket... Ojojoj vad det blev ilsket. Greta skrek som en tok och var pionröd om sina små kinder, hur jag än vaggade, vyssade, dansade, sjöng och gullade grät hon så att tårarna sprutade. Greta var argare än picadorerna, banderilljärerna och matadoren tillsammans! Jag höll det lilla ilskeknytet mot axeln och studsade upp och ner medan jag sjöng alla visor jag kunde komma på. Nånstans i mitten av "sov du lilla videung" mattades ilskagråten av en smula och något senare ersattes de förtvivlade skriken av långa snyftningar. I rädsla för att uppröra den vilda bebin igen fortsatte jag guppa omkring i lägenheten ständigt sjungande och förstå min lättnad när Greta till slut somnade dregglandes på min axel. Snyftningarna fortsatte även i sömnen men hon sov. Till slut kunde jag lägga ner henne på sängen och vila mina mjölksyrefyllda armar. När Linnéa kom för att hämta bebin sov hon fortfarande gott men efter att ha placerats fint i sin bilstol kostade hon till och med på sig ett litet skratt och några stora leenden innan de åkte hem. Det är jättemysigt att vara barnvakt men det går inte att komma ifrån att man blir lite utmattad.

Idag är en ledig dag och snart får jag besök, det ska fikas på balkongen och så småningom ska jag tvätta också. Till kvällen blir det träning, då ska det finputsat på teknikerna inför graderingen på lördag.

Stelbent

Ojojoj vilka stela ben jag har. Misstänker nästan att det har vart nån fuling här medan jag sov och bytt ut mina i vanliga fall alldeles lagom långa benbakmuskler mot några mycket kortare... Menmen, det ska ju kännas när man har vart duktig. Om en stund ska jag gå och träna jutsu, det kan bli en lustig men ganska smärtsam historia. Hade en riktigt skön sovardag idag, kl 16 slog jag upp mina små blå och undrade vart dagen hade tagit vägen. Kan bli svårt att somna i vettig tid ikväll misstänker jag.

På väg mot körkort, del 3

Oh, glömde ju skriva det, mitt körkortsintyg kom igår! Nu väntar vi bara på handledarintyget, sen ska köras moahaha! Teorin har jag börjat pressa in i huvudet bit för bit, har ständigt körkortsboken i väskan.

Vårrus och picknick

Det blev ett jättetrevligt lopp må ni tro, massor av folk som vanligt. Jag lyckades glömma nummerlappen i väskan som jag hade lämnat på jobbet och fick ila dit i full fart medan mina kollegor möttes upp en bit från start- och målområdet. Efter den lilla nummerlappslöpningen var jag iaf fint uppvärmd inför joggandet. Jag och några till bestämde oss för att starta i "jogging-gruppen", det kändes som att det skulle vara ett lagom tempo. Vi upptäckte dock snabbt att de allra flesta i jogginggruppen inte hade några som helst planer på att jogga, de valde helt resolut att promenera lite halvssakta. Varför gör man så?! Trist att folk inte kan vara lite ärliga mot sig själva och starta i den grupp som passar deras tempo. Jag och kollegan Johanna fick kryssa mellan folk, springa runt på sidan av vägen och kämpa oss fram ett bra tag innan vi nådde de människor som hade tänkt jogga, lite störigt faktiskt... Nästa år är det jag som startar i "springgruppen", basta! Resten av loppet gick mycket smidigt och bra, Johanna var en utmärkt hare och höll ett jätteskönt tempo, jag såg till att ha henne inom synhåll hela tiden och under sista kilometern älgade jag på lite extra så att jag kom upp jämsides, sen tog vi slutspurten tillsammans. Jätteskönt väder, glad stämning, pigga springben och sköna nya springkläder sammanfattar ungefär känslan. 34 minuter känns som en helt okej tid om man tänker på att det stod nästan helt stilla i starten och att det tog en god stund innnan vi kom igång på riktigt. Jag är nöjd och glad! Efter springet blev det picknick i gröngräset med kollegorna, myggen flockades raskt runt alla varma, smaskiga löpare. Jag fikade ett tag och begav mig sedan mot jobbet för det sista nattpasset av tre. Nu börjar benen stelna till lite lagom trots noggrann strech och jag misstänker att morgondagens gångstil blir åt det lustiga hållet. Sisådärja, dags att jobba vidare. 

Vårruset

Idag är det dags för vårrus, det ska bli riktigt trevligt! Vi är två "team" från jobbet som ska springa, jogga och lunka oss runt. Sen blir det picknick, man får nämligen en picknickkorg om man anmält sig i 6-personerslag. Tack o lov är det jättefint väder, var lite orolig att vi skulle få ösregn och åska som igår. Efter vårrusandet får jag kasta mig iväg till jobbet, sista nattpasset nu sen är jag ledig i två dagar. Önska mina springben lycka till för snart bär det av, räknar inte med någon bra tid men hoppas på att orka jogga hela vägen i alla fall.

Mos

Det luktar pulvermos i sjukhusets kulvert, bara så att ni vet...

Isté

Jag har gjort eget isté idag, det var lätt som en plätt och gick snabbt att göra, det enda som tog tid var själva avsvalningen. Jag använde roibosté som grund, pressade i citron och blandade i lite socker så fick det svalna och kylas och slutligen serveras med is. En perfekt dryck varma dagar som denna!

Musikal

Igår var jag på musikal i Stockholm. I vanlig ordning blev jag grymt imponerad av alla medverkande. En glad och energisk ensemble som verkade ha jättekul på scenen. Musiken var fantastiskt fin och framkallade både ryggrysningar, ståpäls och tårar hos de flesta i publiken. Kära lillebror gjorde ett jättebra jobb och sjöng så fint som han alltid gör. Hm... för att knycka ett citat ur nyss nämnda musikal: "Du blev musikalstjärna och jag sjuksyrra..." Bra jobbat bror Joel och alla andra i föreställningen! För er som inte har möjlighet att se, gå in på niosmanunnor.se och lyssna på smakprov.

Små funderingar

Det måste vara för varmt att ha ylletröja utomhus en dag som denna, så varför envisas folk? Det måste även vara obekvämt att ha så små jeansshorts att de sitter halvvägs upp i stjärten, så varför envisas folk med det?

Varför luktar det djuraffär i skoaffären? Joho då, det är alldeles sant, scorett i forumgallerian luktar hamsterbur.

Varför är glassarna så dyra? Jag minns en tid när den dyraste glassen kostade typ 15 spänn och det var alldeles förfärligt dyrt. Nu finns den en märklig glasspinne som kostar 26 kr! jag skojar inte, 26 riksdaler!

Imorse när jag satt och åt frukost på min balkong åkte det förbi en man på en motorcykel i hög fart iklädd shorts och t-shirt... Hur korkad kan man bli?

Trekvartsårsdagen

Idag firar jag och mathias 9 månader tillsammans! Eller firar förresten, det var väl mest jag som uppmärksammade att det var den dagen idag över huvud taget. Passade på att ringa min älskling på vägen hem från jobbet och gratulera honom så mycket på den stora dagen, han svarade tröttmosigt att han nog hade tänkt spara på gratulationerna till 1-årsdagen istället. Tråkmåns, svarde jag surmulet och fick ett litet skratt till svar. Så pratade vi lite om ditt och datt och till slut fick jag i alla fall ett grattis på dagen, saknar och älskar dig, puss å kram så att jag nöjt kunde lägga på luren. Jag vet att jag är lite fånig men det är ju så trevligt att vara lite extra myskärlarvig en dag i månaden. Men nio månader hörrni, det är lång tid, känns som att det har gått ruskigt fort. Ettårsdagen närmar sig så smått och den ska banne mig firas ordentligt, det ska han nog bli varse! Nu borde jag egentligen slänga mig i säng alldeles strax för att orka upp tidigt imorgon men det känns inte riktigt som läggdags när det är så ljust och varmt ute. Längtar efter lediga sommarkvällar när man kan sitta ute halva natten!

Gladare tumme

Det visade sig vara en bra plan att iskyla tummen i ett par timmar och sen hålla den högt över natten. Idag känns den nämligen mycket mindre stel och går att röra nästan som vanligt utan att det gör alltför ont. Det bådar gott!

Morgonen har tillbringats på balkongen med god frukost, gnuttar och boken "filosofiska söndagsklubben". En riktigt trevlig start på dagen alltså. Nu ska duschas och ätas lunch sen bär det av till jobbet igen. Kan inte påstå att jag längtar... Inte ett dugg faktiskt...

Stukad tumme

Åmeh! jag hade ju typ världens bästa träning idag, ensam orangebältare på plats vilket innebar att jag jag fick slänga min trevliga och fantastiskt duktiga tränare johan åt alla håll och kanter. Teknikerna satt där de skulle och gick i ett rasande tempo, vi hann igenom allt som skulle hinnas, klockan sju skulle passet vara slut och jag skulle hasta vidare till rep med bandet. Tre minuter i sju lyckas jag placera min tumme på olämligt sätt mitt i en teknik och detta får till följd att den fåniga lilla kroppsdelen böjs bakåt på ett sätt som den egentligen inte kan. Fy för den lede vad ont det gjorde. jag bestämde mig raskt för att ignorera tummen och köra på de sista minuterna, dock med tumsatan diskret gömd bakom de hela fingrarna. Tränar-Elin erbjöd sig att linda den onda tummen men jag hävdade envist att den skulle bli bra alldeles strax ändå. Den gick bra när jag duschade och bytte om men under cykelturen till replokalen började det bulta något förskräckligt i handen och jag fick hålla handen högt så ofta det gick. Väl framme på repet hittade jag en påse frysta ärtor som jag lånade, dessa lades kring vänsterhanden som placerades i högläge medan högerhanden fick spela piano bäst den kunde, det gick sådär... I ren självömkan sms-ade jag fina mathias som snällt ringde upp och frågade hur det stod till, han tyckte precis så mycket synd om som jag behövde. Ibland är det ganska bra att spela i ett band som består av mestadels läkarstudenter, de tittar och bedömmer gärna de åkommor man har. Idag har min tumme blivit undersökt av blivande doktorerna: Brandström, Sporre, Lindvall, Rasmussen och Stattin. Alla konstaterade att det i alla fall inte var nån fraktur och att den säkert skulle bli bra ganska fort om jag fortsatte med högläge och rörelse av tummen. Nu har jag pallrat mig hem och petat i mig ett par alvedon, ska snart slänga mig i säng och göra ett tappert försök att bulla upp vänsterhanden med kuddar, vi får väl se om jag lyckas. Det är bara så typiskt att det skulle ske just nu, jag som nästan aldrig har stukat mig förut, så passar jag på och gör det nu när jag måste tokträna inför graderingen... Dålig planering!

En ledig dag

Idag är jag ledig, mitt i veckan, det är inte fy skam! Igår var också en ledig dag, en alldeles fantastiskt skön sådan. Jag åt frukost i solskenet på balkongen med gnuttarna, promenerade och drack kaffe med malena, fikade på balkongen med Zofie, tog det lugnt hemma i vardagsrummet med Linnéa och Greta och tillbringade kvällen med älskade Mathias. Idag lyser solen med sin frånvaro men jag har ändå vart ute på promenix och handlat smaskig frukost, denna inmundigas i detta nu vilket har lett till visst avocadokladd på tangentbordet. Stora smaskiga smörgåsar med avocado och tomat, sötslafsig melon, läskade tropisk juice med fruktkött och varmt gosigt thé bjöd jag mig själv på, mm! Snart bär kosan hem till storasystern. Ha en fin dag!

På väg mot körkort, del 2

Idag tog jag tag i att få syntestet fixat, ett sånt behöver man tydligen för att få körkortstillstånd. Jag visste redan att min syn var bra och tycker väl att det hade räckt med att jag hade skrivit det själv, men så lätt var det minsann inte. Så det vara bara att pallra sig iväg till synsam, jag drog med mig kompis Malena för att få sällskap om väntan skulle bli lång. Vi gick först till en av deras mindre butiker som ligger nästan vägg i vägg med min körskola, men där hade de alldeles å tok för mycket att göra för att hinna med några dropp in-kunder. Den vänliga damen kassan tipsade dock om deras stora butik på dragarbrunnsgatan så dit gick vi i rask takt. Det tog bara ett par minuter att få testet avklarat och synen godkänd. Hundra rara små kronor fick jag också lämna ifrån mig, kosingen trillar iväg snabbt vill jag lova, det är många kostnader i olika storlekar som ska betalas. Efter syntestet slog vi oss ner på café linné för att fylla i alla pappren som skulle postas. På vägen hem gick vi även förbi körskolan och jag bokade in mig på en intensiv-teorikurs. Den går av stapeln en bit in i juni och tar två heldagar på helgen. Det andra alternativet är att gå på kvällsid i flera veckor till hösten men sånt är svårt att passa in med mitt konstiga schema. Så nu är alla ansökningar inskickade, både för körkortstillstånd och handledarskap, bara att vänta på att få det godkänt, sen börjar allvaret...

Kort och lätt?

Igår på träningen fick jag höra min fysik beskrivas med helt nya ord. Min träningskamrat förklarade att det var ovant att kasta mig eftersom jag är en ganska kort och lätt person... VA?! Många ord kan användas för att beskriva min fysik men just det här kändes lite felplacerade. Jaja, det är väl bara att tacka och ta emot!

Balkonggnuttar

Efter 10 timmars underbar mittpådagensömn har jag äntligen vaknat och masat mig ur sängen. Man blir ganska sliten efter 5 jobbnätter i rad, inget jag tänker göra om på ett tag... Jag valde iaf att äta frukost på balkongen, trots att den inte har tillstymmelse till eftermiddagssol, och det var så skönt! Gnuttarna följde med och roade mig medan jag åt, det finns så mycket spännande att se på balkongen när man är en liten inomhusgnutt till vardags. Till slut var jag tvungen att hämta kameran för de såg så lustiga ut där de utforskade storkrukar, sträckte sig mot blomsterlådan (vid ett tillfälle var svante så nyfiken att han balanserade på en baktass), jagade en humla längst golvet och krälade upp på balkongmöblerna. Dessvärre lyckades jag inte fånga de roligaste gesterna på bild, men de är rätt söta ändå!



Än så länge har ingen av dem försök kräla över kanten och så hoppas jag att det fortsätter, vägen ligger alldeles för nära... Jag är som ni förstår mycket förtjust i min balkong, ska bara köpa mig en spalje och lite klätterväxter också så kommer den vara en perfekt sommarhängplats sen!

Musikal

På fredag ska jag gå på musikal, i storstan. Lillebror och hans klass gör en föreställning som heter nio små nunnor, det ska bli väldigt skojigt att se! På deras hemsida kan man lyssna på smakprov på låtarna och det låter ruskigt bra. Det blir på fredag kväll det, måndag, tisdag och onsdag ska jag bara sooova... Å kanske fika med nån trevlig, rar person, åsså passa gretungen förstås. 

På väg mot körkort, del 1

Jajjamen, nu har jag tagit ännu ett litet steg närmare det lilla rosa kortet. I lördags morse var jag och mathias på handledarutbildning. Jag kan väl säga som så att det inte är att rekommendera att först jobba natt och sen sova en futtig timma innan man går på utbildning... Jag var sjukt trött och fick sminka många tjocka lager concealer under ögonen för att över huvud taget se ut som att jag levde. Resultatet blev tydligen ett piggt och glatt ansikte, mathias sa att jag såg piggare ut än vanligt, bra att man kan fuska! Funderade på att sminka ögon på ögonlocken också, för att kunna smygsova lite diskret under kursen. När vi kom till körskolan konstaterade jag nöjt att jag faktiskt inte var den enda nybörjaren som hade mer än sjuttonochetthalvt år på nacken, det var flera tjejer i min ålder som också hade valt sina partners som handledare. Sjuttonochetthalvtåringarna fanns dock också representerade, två riktigt jobbiga små snorungar... Utbildningen var helt okej faktiskt, vi fick sitta och fundera över vilka egenskaper en handledare ska ha och vilka risker som finns när en liten elev ska börja köra. Det visades bilder och filmer och vi fick en nogrann genomgång av handledarbok och körhäfte, allt för att göra inlärningen så smidig som möjligt. Dessutom var min handledare smartast av alla och svarade rätt på alla frågor, hihi han är klok min pojk. Tro det eller ej men jag börjar faktiskt se fram emot det här, nu återstår bara att se hur länge vi kan hålla sams i en övningskörningssituation... När kursledaren pratade om vilket ansvar handledaren har i bilen och att detta ansvar också innebär att det ALLTID är handledaren som bestämmer såg jag i ögonvrån hur Mathias leende blev bredare och bredare, då blev han nöjd må ni tro. Nu är vi på väg, nja snart i alla fall.

Tröttgnuttar

Här har det varit fullt hålligång hela natten ska ni veta, från gnuttarnas sida alltså, jag gjorde tappra försök att sova men lyckades inget vidare. Det har sprungits, brottats, jagats, klösits, välts saker och trampats på halvsovande människor med vassa tassar nästan hela natten! När svante för tredje gången rev ner min mobil från sängbordet fick jag nog och röt till, detta ledde till att gnuttarna i skräckblandad förtjusning rusade ut i vardagsrummet och rev ner mina körkortsböcker från bordet. Det var nästan så att jag knöt nävarna framför ansiktet och med ett långsamt stigande vrål skrek åååååÅÅÅÅÅÅ GNUUUUUUUTTAR! (tänk emils pappa i lönneberga) Idag är det alldeles lugnt här hemma, gnuttarna ligger utslagna i soffan och sover som små kattkorvar. Snabla nattdjur!


En liten bit på väg

Nu har jag tagit det första, lilla, skakande steget mot det där förnicklade körkortet som jag tydligen måste ta. Jag har skaffat mig en körkortsbok, skickat in lämp-ansökan och anmält mathias till en handledarutbildning nästa helg, puh... Har redan ångest och mardrömmar vid tanken på att jag själv med fara för allas liv ska sitta bakom ratten på en bil, det kan ju aldrig gå väl. Damen på körskolan hävdade bestämt att det är roligt att köra bil, tsss det får hon ju betalt för att säga... Hur som helst hade den körskolan jag tittade på alldeles för fullt med intensivkurser för att kunna ta emot nya elever, så jag får väl leta upp en annan. Känns iofs som att jag kanske borde övningsköra en eller hundrafemtio gånger innan jag vågar mig på en körlektion. jaja, nu är det påbörjat i alla fall, så om 3-5 år kanske jag har klarat det också...

RSS 2.0