4 nätter i sträck...

Har jag jobbat nu. Varendaste natt ända sen i torsdags, inte konstigt att man känner sig lite sliten. Är egentligen lite för trött för att vara vaken men ville ju inte sova för länge, risken finns att jag aldrig somnar ikväll i så fall. Idag står ytterst lite på schemat, jag ska försöka laga någon god mat (förhoppningsvis få till ett par matlådor också) och så ska jag spendera tid med gnuttarna (som just nu sover sked med varandra i sängen). Till kvällen blir det jutsu, både nybörjarinstruering och gröngruppskickass och sen ska jag försöka trilla i säng i vettig tid. Ska jobba dagpass (6.45-15.30) på onsdag, så jag har inte så många dagar på mig att få tillbaka kroppen till en normal dygnsrytm. Nu måste jag nog grisa i soffan en stund, det är så trevligt att vara leeedig!

Höstmarknad

Igår var jag på marknad på vaksala torg. Det var fantastiskt fint väder, solen sken och det var lite småkallt i luften. Jag strosade runt en lång stund och tittade i alla marknadsstånden. Min plan var att hitta ett par tofflor och kanske även yllesockor, planen lyckades. Ett par blåa fårskinnstofflor med dubbla sulor sitter nu på mina varma och gosiga fötter, yllesockorna ligger i strumplådan och väntar på att bli använda. Förutom detta köpte jag några påsar kryddor och en bit varmrökt forell med viltkryddning. Det är trevligt med marknad tycker jag, synd att det ska vara så vansinnigt mycket folk som trängs och knuffas bara.

Barnvakt

Idag har jag passat Greta på morgonen. Linnéa skulle till stallet och jag ställde med glädje upp som barnvakt. Greta var till en början mycket glad och nöjd, hon spelade tutt-memory med gnuttarna och sig själv. Något senare började dock tokskriket, hon skrek och snyftade så hon blev röd i ansiktet och jag fick använda alla knep jag kunde komma på. Efter 40 minuters vaggande, vyssande, klappande och runtgående plus 15 minuters oavbrutet nynnande på kalle Moreaus "Underbart" somnade den lilla ungen. 5 minuter senare kom Linnéa för att hämta henne. För att inte väcka den björn (läs bebis) som sov valde linnéa att stanna och dricka kaffe en stund, det var trevligt. Greta vaknade en halvtimma senare, strålande glad och mor och dotter begav sig hemåt. Jag ägnade mig åt att byta snor- och dreggelfläckad tröja. Idag är en ledig dag, jag ska få besök av Zofie om en stund och sen ska jag göra nästan ingenting tills jutsun börjar.

Greta spelar tuttmemory med sune...



å svante




RSS 2.0