Hemresa

Jo just, nu har jag bokat båtbiljett hem också så jag kan vara med och fira lillasötasyster på studenten! Det kostar i runda slängar en miljard för mig att åka hem i två dagar, ovärt? Inte då, allt för älskade lillasyster!

Klippt

Japp, nu har jag vart och klippt mig. "Ta av det som är slitet, det får gärna vara en ordentlig bit" sa jag. Frisören tog mig på orden... Nu känns huvudet väldigt lätt och kanske lite kalt... Njaej, skämt åsido, jag är mycket nöjd men det känns lite ovant. Det är svårt att ta bra kort på sig själv men ungefär såhär ser jag visst ut...


Latmask

Att det ska vara så förbannat svårt att pallra sig upp ur sängen på mornarna. Idag har jag snoozat i icke mindre än en timma, så kan man ju inte hålla på, speciellt inte när det är så himla fint väder. Skärpning Anna! Lovar bot och bättring.

Jobbjobbjobb

Å nu är det dags att jobba igen mina vänner, jobbar kväll måndag tisdag, dokumentationsseminarium (där jag ska hålla ett litet föredrag) på onsdag och dagpass på torsdag, sen är jag ledig fredag lördag igen, kvällspass på söndag och sen är det Juni! Och vad händer 1:a Juni??? jag får min lägenhet!!!

Balen

Så hur var balen då? Jotack den var bara bra! Jag kom i tid för en gångs skull, hittade ganska snart min kavaljer på baksidan av huset, han var lite sliten men glad i hågen. Sittningen var lång men väldigt trevligt, satt mitt ibland mina bästa vänner och njöt till fullo. Efter middagen var det släpp och vi dansade styrdans tills fötterna värkte. Så bar det av till göteborgs där jag och Anders fastnade i kön i 1,5 tim, inte så roligt... Kalle den fule fisken lyckades mygla sig in utan att stå i kö... På göteborgs var alla glada om än lite trötta. Så blev klockan 6 och det var dags att gå, vi gick i samlad tropp tillbaka till ög där det bjöds på frukost. Paj, smörgås, bacon, lökringar mm mm åkte snabt ner i våra svultna magar. En del fortsatte dricka öl, jag gick över på kaffe. Sen var det dags att hasa mot hemmet, väl hemma stupade jag i säng och sov i många långa timmar.


Frisyren

Så hur gick det nu med vårbalsfrisyren undrar ni, jo det ska jag berätta. Allt dokumenterades noga med min lilla rosa kamera och bilderna visar jag här.

Jag vill redan från början understryka att jag kom hel kl 7.30 efter ett nattpass så det är helt i sin ordning att jag ser ut som sju svåra år i ansiktet...

Först tvättades, inpackades och borstades håret noga, sen körde jag hårtork tills håret bara var lite, lite fuktigt

Så var det dags för skumgummiflärparna. Lagom stora tåtar av håret moussades och rullades upp på flärparna

arbetet fick avbrytas en stund pga svante och sune som raskt stal varsin flärp och ystert galopperade iväg... Flärparna fungerar även med små tand- och klomärken, kan vara bra att veta...

När flärparna var slut hade jag mer än halva håret kvar, då tog jag till hushållspapper, det fungerade minst lika bra (tack för tipset marianne!) Så var det äntligen knorvlat och klart och jag fick stupa i säng!

kl fyra på eftermiddagen, efter en oväntat bekväm sömn, steg jag upp och plockade ur flärpar och pappersrullar. Håret var minst sagt lockigt. Sprayade lite för att fixera lockarna innan friserandet började.
Så började frisyrskapandet och tämjandet av lockar, en hårsnodd, tusen hårnålar och massor av hårsprej senare var det klart voila!

Sen var det baldags! jag hann t o m i tid!

Vårbalsfrisyr

Nu närmar det sig vårbal med stormsteg. Å här sitter jag på jobbet och längtar bara hem till sängen... Jag har dock beslutat att frisyrpysslet får börja redan när jag kommer hem, innan sovandet alltså. Det ska sättas skumgummiflärpar i hela håret, å sen ska jag sova ett gäng timmar med dem. Sen har jag förhoppningsvis massor av långa tjusiga lockar som jag kan sätta upp i en käck liten balfrisyr! Vi får se hur det går...

51 minuter kvar...

Sen får jag gå hem! Äntligen!

492

Jaa ni, det här är mitt fyrahundranittioandra blogginlägg! Det närmar sig femhundra... Känner att det 500:e inlägget måste bli något alldeles särskilt, nåt som sticker ut, nåt som verkligen får er att tänka till. Eller också blir det ett helt vanligt ganska så meningslöst inlägg som handlar om nästan ingenting alls... Som det här...

Natt igen

Japp, så var det dags för nattpass igen, det har ju varit full rulle på jobbet ett tag nu så vi får väl se hur det blir inatt. Ska jag få jaga runt som en galning hela natten eller kommer mina rara patienter att sova lugnt och tungt? Detta återstår att se... Det ska också bli spännande att se vilket skick jag är i på lördag till vårbalen. Glad och pigg i hågen, eller trött och hängig nattarbetande sjuksköterska som inte sovit ut ordentligt? Den som lever får se...

Bilder från SOF

Hade ju faktiskt med mig kameran på resan så lite borde ni få se, tog dock mest bilder i bussen och lite på första spelningen. Nåja, bättre än inget, håll till godo.


Bröllop!

En av mina kära vänner ska gifta sig i sommar, jag blir så glad så glad, äntligen lite bröllop! Som jag har längtat! Och förstå min glädje när självaste bruden ringde och frågade om jag kunde tänka mig att sjunga en visa på bröllopet. "Klart att jag vill sjunga en sång på ditt bröllop!" väs-pep jag med min söndersjungna röst efter helgens eskapader. Nu sitter jag och lyssnar in mig på sången som ska sjungas, den är verkligen jättevacker. Det ska bli så himla roligt!

Slappardag

Idag passar jag på att ha en sån där sällsynt slappardag som man nästan aldrig hinner med. Jag ligger som en lax i soffan och bara ser på tv. Om en liten stund ska jag nog hasa mig ner till ica och handla lunch, kanske t o m hyra en film. Sen ska resten av dagen spenderas soffan, liggandes... som en lax.

Det var sof det

Sådärja årets sof avklarad, rösten slutsjungen, fötterna sönderdansade och kroppen utpumpad. Kom hem igår eftermiddag glad i hågen och tröttare än nånsin. Det tar på krafterna att studsa runt och tralla hela helgen, dessutom sover man ju lite halvkasst på liggunderlag på klassrumsgolv... Roligt hade vi i alla fall och Glansbandet vann sof igen! Tycker vi åtminstone!

SOF

Så, nu drar jag till Linköping, nu är det studentorkesterfestival för hela slanten. Behöver verkligen nåt roligt som fyller upp energinivåerna en smula... Ses efter helgen!

Smoothie

Gjorde en smoothie idag, blåbär- och lingonsmak, den blev så jäla god! Det är ju extremt enkelt att göra smooties. Jag körde naturell yoghurt, några matskedar blåbär och lingon och lite vaniljsocker i mixern. Vips var det klart! Jumjum!

Välfylld väska

Som vanligt när jag är på ÖG med mina vänner blir jag spelad spratt så fort jag lämnar rummet. Igår såg pojkarna alldeles särskilt luriga ut när jag kom tillbaka efter ett besök på damernas. Jag slängde ett snabbt getöga på min väska och konstaterade att den såg ovanligt välfylld ut. Ur väskan kunde jag raskt plocka två kladdiga må punschmuggar och inte mindre än 7 tomma ölflaskor... Allt medan killarna i kör gol: men varför har du stulit flaskorna anna? Så får man inte gööööööra! Du är ett sånt himla klepto! osv osv. Mycket lustigt... Idag är min mobil full av små kladdiga punschdroppar. Straff ska utdelas...

Sjusovare

När jag får sova hur länge jag vill och slipper ställa klockan så finns det inte en chans att jag masar mig ur sängen innan kl halv elva. Jag minns en tid när jag hade vovve och varje morgon blev grymt uppkörd ur sängen innan kl sju. Man vande sig vid det konstigt nog, då hade jag svårt att sova ut ens när jag fick. Nu vill jag bara sova länge, alltid...

Galna gnuttar

Är hemma och umgås med mina vackra med helknäppa smågnuttar. De är så lustiga, ibland flyger de upp helt utan förvarning och börjar rusa runt i lägenheten, för att några sekunder senare lägga sig och sova lugnt igen. Undrar vad som försigår i deras små, små hjärnor...

Här är de luriga tu

På äventyr på balkongen

Klinikfest

Igår var det klinikfest på skarholmen, jätteskojigt var det! Det var en hel drös folk från plastikens och öron-näsa-hals avdelning, mottagning, dagkirurg narkos och operation. Vi åt vansinnigt god mat (italiensk buffé) och dansade natten lång. Under middagen (som hade tema körslaget) var det en drös uppträdanden i olika former och alla bord var en egen kör som var tvungen att sjunga en sång som tilldelats oss. Jag valdes till körledare av mina bordsgrannar och ledde med fast hand min kör igenom en version av sommaren är kort som gick i besparingarnas anda (vi tog bort alla pauser). Det gick hem! Eller också skrattade fok bara för att jag hade två verksamhetschefer i min kör... Senare sjöng en glad foneater en sång om öron-näsa-hals och jag hetsades av mina kollegor att dra plastiksången som kontring, vilket jag gjorde, det blev mycket populärt! Nästa klinikfest satsar vi på battle!

Frukost

Nu ska jag äta frukost med min mamma som är på besök, mys!

Slutbedömning

Igår hade jag slutbedömning med min student, min första. Hade aldrig anat att jag skulle bli så vansinnigt nervös. När det var dags att skriva utvärdering satt jag med blossande röda öron och skrivkramp. Ville ju skriva massor av bra saker på de ynkliga raderna som fanns till förfogande. Till slut lyckades jag i alla fall få ur mig något som inte lät så klyschigt och som i alla fall någolunda beskrev den insats duktiga duktiga studenten har gjort. Efter slutbedömningen blev vi lite vemodiga båda två, det kommer bli så himla tomt nu när jag inte har nån liten rar människa i hasorna hela tiden. Kommer sakna... Tack Cajsa för ett gäng jätteroliga veckor! (Hoppas jag inte har lärt dig för mycket dumheter...)

Piano

Jag längtar efter att skaffa ett piano! Så fort jag får tillgång till lägenheten ska jag börja söka efter ett riktigt fint ett. Det finns så mycket musik som jag vill lära mig spela och så mycket som jag vill sjunga!

Duktig!

Nu är den nedra tvätten invikt! det var dagens stora prestation, nu borde jag få slappa och slöa restan av min lediga dag, inte sant?! Om en stund ska jag dock träffa kalle och Anders, som vanligt får man nog säga. Igår, när vi i vanlig ordning reste oss upp ganska exakt samtidigt och lämnade ög, frågade en gemensam kompis varför vi alltid går i flock.. Vi svarade med en röst att vi är flockdjur och att vi inte har några andra kompisar. Vi är nog som en liten flock, sitter ihop allt som oftast och turas om att vara hackkyckling. Lite syskonkänsla på den relationen.


Solen?

Ledig idag igen å det vackra vädret lyser med sin frånvaro... Lite tråkigt må jag säga. Idag ska jag köpa biljett till vårbalen och göra lite av varje. Det börjar bli hög tid att vika in den där tvätten som jag tvättade förra veckan... men det är ju så tråååkigt... Kanske skulle gå en sväng på stan idag också, jag hittad verkligen så sjukt mycket fina saker som jag vill ha vill ha vill ha!!! Borde ju åtminstone få köpa en klänning... nej två! Och en kjol måste jag ha, ett par linnen, lite nya leggings, kanske nya sandaler, en bikini åsså... Nä ni ser, jag får inte släppas lös på stan ensam, det kan gå precis hur illa som helst...


Empi uchi

Jajjamen, min nya favoritteknik på jutsun. Nån slags armbåge i fejset på skurken... eller i kudden som träningskompisen håller framför. Tränare Karin beskrev tekniken ungefär som en hockeytackling, alla kilon framåt samtidigt! Det var sjukt kul och vi tog i för allt vad tygen höll. När glada lilla empi sen fick kombineras med en ännu gladare liten knästöt var lyckan total. man kan lugnt säga att både jag och träningskamraten var både rödblommiga och lätt mörbultade efter passet, men jäklar vad kul vi hade!

Ni får nu inte tro att jag är en aggressiv person i vanliga fall för så är icke fallet, jag mår bara så himla bra av att få ta ut mig totalt ett par gånger i veckan och sparka loss på några kuddar. Ville bara förtydliga det, jag är ju faktiskt en riktigt mjukis!

Klänning

Jag har spanat in en klänning som jag vill köpa. Eller i ärlighetens namn har jag spanat in en hel drös klänningar som jag vill ha... Tror dock inte att det är så smart att shoppa loss nu när jag snart är fattig lägenhetsägare som kommer behöva köpa möbler, möler, möbler och köksgrejer... Vi får väl se om jag kan hålla tassarna borta från klänningarna när jag nu traskar bort till stan...

Ny häst

Nu ska vi åka och hämta storasysters nya häst. jag har jobbat inatt och inte sovit en blund, det kommer bli en intressant dag... Ska bli roligt att träffa nya hästen i alla fall. Men fy för den lede vad trött jag är... Har 1 liter kaffe i väskan som förhoppningsvis räddar dagen...

Sminket

Som jag berättade tidigare så lät jag mig sminkas av vännen Ida i onsdags. Först gjorde hon en söt liten brudsminkning och när det var klart gav jag henne min tillåtelse att utveckla sminkningen till en "kvällsmakeup"... Med denna ganska så intensiva sminkning gick jag sedan och åt lunch i stockholm. Japp, folk tittade lite konstigt, det gjorde de...


(tyvärr blev det jättedåligt ljus...)


(vad tycker ni om den mejken? Kanske till jobbet?)

Majblomma

Jag köpte en majblomma härom dagen, den satt kvar på jackan i ungefär 3 minuter, sen var den borta... De måste kunna hitta på bättre fästanordningar på de där prylarna...

Valborg

Alltså valborg i uppsala... det är helt sjukt! Eftersom jag skulle jobba igår natt fick jag uppleva en valborg i spiknyktert tillstånd bland miljoner människor som var fulla som kastruller. Jag misstänker att jag igår var den enda nyktra människan i hela uppsala... så betedde sig massorna i alla fall. Vi hade först picknick på gräsmattan mellan husen på trädgårdsgatan. Mycket folk var det, hög musik spelades, vi åt mat och kastade coctailtomater på varann. Sen bar det av till ÖG:s champagnegalopp, det var galet mycket folk, alla sprutade champagne på varandra och när champagnen började tryta hällde folk helt resolut ut sina ölglas över varandra istället. Jag höll mig lite i utkanten och försökte undvika galenskapen, det gick sådär... På kvällen skulle vännerna grilla tillsammans, jag hankade mig moloket till jobbet för ännu en natt i slitens tecken... idag är jag dock pigg och kry och har just ätit frukost i solskenet. Inatt är det nattjobb igen. jag kommer att vara ledig söndag, måndag, tisdag så det är bara att boka in mig i era kalendrar nu!

RSS 2.0