Intet nytt

Tyvärr har jag inget nytt att säga om hur det går med budgivningar och annat lägenhtspysslande, allt blir så baskat utdraget hela tiden... Men imorgon kanske det klarnar något. I natt är det nattugglejobb som gäller, det känns riktigt bra, jag har lyckats sova några timmar nu på eftermiddagen så jag känner mig riktigt laddad faktiskt. Imorgon har jag tänkt lördagsfika om jag orkar, i alla fall en liten stund, sen sova mera, prata med mäklaren och jobba natt igen. Oh, dagens duktigaste är förstås att jag har städat nästan hela lägenheten, lämnade dock vardagsrummet åt sara så att hon ska ha något roligt. Äntligen har jag vikt och lagt in tvätten som jag tvättade för ca 3 veckor sen, jag vet jag är för dålig!

Budgivning

Ojojoj mina vänner, man blir alldeles matt av detta budgivande. Hopp och förtvilan, förväntan och skräck, lycka och sorgsenhet allt det ska man tydligen gå igenom när man försöker skaffa bostad. Nu är dte bara att vänta och se vad som händer...

Så var det dags igen

Ännu en lägenhetsvisning ska genomföras. Storasystern kommer snart hit och då ska vi gå tillsammans på visningen. Jag ser framför mig hur vi mycket väl synkat lägger våra pannor i djupa veck vid åsynen av slitna tapeter och illa möblerade rum men hur våra ansiktsfåror sakta men säkert slätas ut vi tanken på hur väl just jag skulle kunna möblera denna lilla lägenhet. Det här är sånt som utspelar sig i min hjärna alltså, innan visningen ens har varit. Japp, hela min värld kretsar kring lägenhetsköp just nu. Konstigt??


Schlagerkväll

Var hemma hos systern igår kväll och tittade på schlagerfestivalen, denna helt vansinnigt utdragna tävling som aldrig tycks ta slut... Måste säga att jag tyckte de flesta låtarna var flygande katastrofer. Den enda som tilltalade mig lite var aktiskt EMD vilket jag erkände mycket motvilligt, är egentligen inte så förtjusta i dem... Eloge dock till det ganska snygga scennumret med duktiga dansare, trevligt att de som dansade för en gång skull inte var halvnakna unga tjejer. Trevligt hade vi i alla fall, jag, linneá, petter och sara.

Älsklingarna fortsätter

Käraste finaste vill aldrig ta slut, här kommer flera!

Älskade vänner!

Frida


Bettan


Martin


Regina


Christine


Glansbanditer


Sen måste jag lägga till alla underbara kollegor, klasskompisar, lumpisar, ög-hangers, orkesterkompisar och ju-jutsukamrater som fyller och förgyller mitt liv. Ni är fina och bäst och världen skulle vara så mycket tråkigare utan er!

Så, nu är jag nog ganska klar med gulligheterna, nu är det dags att sussa, ska upp tidigt imorgon och känner att ögonlocken börjar häng mer och mer. Puss och kram till alla älskade!

Mera kärlek

Med lite mat i magen fortsätter jag nu min kärleksförklaring.

Älskade vänner!
Kalle & Lilla Björn

Sara

Maria

Sofia

Anders O

Lilla Björn, Kalle, Christian och Mårten

Elin

Lisa

Camilla

Anders L

Ögrupp!


Herreminje, vad många fina människor jag har i min värld å jag är ju inte ens halvvägs än. Får nog ta paus en stund och återkomma med resten. men nu förstår ni varför det är omöjligt att vara bitter när man tänker efter va?


Älskade alla

Inspirerad av min gode vän Robert har jag här tänkt att ge mig på en kärleksförklaring utan dess like. En liten bildkavalkad med de finaste, raraste och vackraste personligheterna i mitt liv, håll till godo!

Fina älskade familj!
Mamma

Joel och Pappa

Petter och Linnéa

Ingrid

Cajsa

Gnuttarna!


Får nog göra ett litet avbrott här för att det inte ska bli för jobbigt att läsa. Fortsätter när jag fått i mig lite frukost, tro mig det finns många älskade kvar!

Bitterhet

Igår genomfors jag av en bitterhetsattack av det tyngre slaget, jag var hemma hos min syster när jag plötsligt kände bitterheten, avundsjukan och svartsjukan rasa i kroppen. jag avnände alla fula ord jag kunde, morrade frustade och fräste ut min irritation och frustration, sa saker som skulle få hin onde själv att blekna samtidigt som jag hasade längre och längre ner i fåtöljen... Men plötsligt så gick det över, jag tröttnade på allt det där bittra. jag menar hur kan jag vara bitter och ledsen när jag har så mycket kärlek omkring mig??! Snart följer en lång och smäktande kärleksförklaring så ni som är lättäcklade kan sluta läsa nu.

Lägenhetsvisning

Jajjamen, dags att titta på lägenhet igen, idag ska jag faktiskt gå på andra visningen på en lägenhet som jag verkligen gillar! Imorgon börjar budgivningen så vi får väl se vad som händer... Spännande och skitläskigt, vuxet på ett helt galet sätt. Ska jag köpa lägenhet? Det är ju typ ett skämt, jag är ju bara barnet... Eller?

Helg igen

Den här helgen får jag i alla fall vara ledig litegrann, ett jobbpass imorgon förmiddag bara, sen är jag fri för denna gång. Lyxigt att va ledig söndag måndag, måndag är ju en ångestjobbveckanbörjardag för de flesta andra. Idag fick jag ha en sjuksköterskestudent som gick med mig på jobbet, det var jättekul! Vill ha student fler gånger! Imorgon är det alla stjärtars dag, min favvodag... eller ej...

IKEA

Idag funderar jag på att ta en sväng till IKEA, tänkte titta på och drömma om soffor som jag vill köpa till min nya lägenhet (när jag nu lyckas köpa en sån). Igår var jag på banken och fick i alla fall ett lånelöftesom gör att jag nu är berättigad att bjuda på eventuella lägenheter som jag tycker om. Ska gå på några fler visningar så får vi se sen vad som sker. Sugen är jag, nåt så vansinnigt. Tänk att få ha ett ställe som är bara för mig och gnuttarna, nånstans dit man kan bjuda hem folk, där man får inreda som man vill och sätta sin egen prägel. Men som sagt, idag ikea och drömma om saker som jag sen ändå inte kommer att ha råd att köpa när jag har köpt en svindyr lägenhet...

Let´s dance

Sitter och tittar lite på Let´s dance reprisen med Maria. Vill egentligen inte erkänna det men jag tycker allt att det är ruggigt underhållande. Jag hejar på Morgan!

Ajajaj

Matkoma, åt för fort... orkar. inte. sitta. upp...

umgås

Är hemma hos Kalle nu och fikar, eller nåt... Jag och Elin sitter vid varsin dator och Kalle sitter med näsan i pluggböckerna. Socialt?.. Ibland pratar vi lite men vi tystnar snart...

Dikt

Som en liten fortsättning på det förra inlägget:

I den tid då vi fikade som mest var det flera av kompisarna som hade små böcker med sig till fikastunderna, det var böcker som man skrev ner tankar, små historier, dikter eller bara dumheter i. Många av oss klistrade in urklipp, bilder och citat i dem också. Ibland när samtalsämnena tog slut kunde man sitta och läsa eller skriva i varandras böcker en stund istället, många skojiga sagor och dikter kom till på det sättet. En kompis bok vet jag att jag skrev extra flitigt i, framför allt fick mitt diktande ta stor plats där bland sidorna. Jag minns att jag skrev en fin dikt om en groda (eller kanske padda...) men den enda rad som sitter kvar i huvudet är:
"Där han bott sen han var yngel,
 tills han blev en grodpojksslyngel"
Visst är det poetiskt?... Måste be henne leta upp den tror jag så ni får höra resten. Nu ska jag jobba vidare.
Kramas lite med varann!

Fika

När jag gick i gymnasiet gick den mesta fritiden ut på att fika (ungefär som nu alltså). I timtal satt vi på Visbys olika caféer, jag och klasskompisarna, och pratade om livets alla vändningar, problem och glädjeämnen. Inte sällan gick man till nåt fik för att äta lunch, sen gick några tappra själar (t ex jag själv) till skolan och eftermiddagens lektioner för att några timmar senare återvända till caféet och de väntande vännerna. Inte sällan satt de i exakt samma position, snålt sugandes på samma té- eller kaffekopp. Vet ni att man kan få ut 8 koppar té på en tésil? Jodå, jag har provat, kan inte påstå att den sista koppen smakade så mycket men vem bryr sig väl om sånt när man är fattig student?.. Under eftermiddagarna försvann ofta nån för att ha spellektion, körövning eller liknande (musikesteter ni vet) och resten satt kvar och fikade tålmodigt tills alla koppar var tömda och serveringspersonalen vänligt men lite uppgivet bad oss att gå hem. Så fortsatte det, i 3 år... Visst är det härligt?

Se där ja!

Fan vad det läses blogg! Så här många har ni inte vart på evigheter om ens någonsin. Och nu är det ju inte ens tack vare att jag själv går in från varenda dator på jobbet för att få statistiken att se bättre ut. (jodå, det har hänt att jag har gjort det) Jag vet att ingen annan ser statistiken ändå, men det är för min egen skull, min egen självkänsla. Men well done people, fortsätt så. Den här bloggen lär ju överleva en liten stund till i alla fall.

Frukt etc...

Jag och min vän frida har förmåga att ofta avsluta våra samtal och diskussioner med ett diskret "ockockock..."  Varpå den andre svarar "Frukt och och och och och grönt..."
Det är ju faktiskt jättekonstigt... Det finns en historia bakom man jag orkar inte dra den, klockan är för bövelen 4 på natten.

Middagsplaner

Om jag inte missminner mig så har jag lovat bort mig själv på middag imorgon, jag kan dock inte minnas när och var vi skulle ses. Det blir alltid lite knasigt när man ska göra saker innan ett nattpass för man är aldrig riktigt i form. Det ska såklart bli både roligt och trevligt att äta mat med finfina flickorna men det är alltid trist när man måste gå därifrån först av alla. Dessutom vill man inte vara för uppiffad när man ska gå och jobba sen, känns rätt töntigt med finmaken när man går på ett tröttande nattpass där alla (förhoppningsvis) sover... Ockockock, det är inte lätt att vara jag... Eller det kanske är precis det det är?..

Kaffe

Herreminje vilken kaffedrickare jag har blivit... Det slog mig just att jag nog har surplat i mig 8 koppar kaffe under dagen som gått, den senaste nu vid 23-tiden... Det är nästan lite illa. Jag läste dock en artikel härom dagen som handlade om att man gjort forskning på kaffe och demens. Tydligen löper vi kaffedrickare mindre risk att bli dementa. Tro vad man vill om det, gott är det i alla fall. Vissa dagar är jag i och för sig inte ett dugg kaffesugen så jag kan inte vara så svårt beroende... ännu... Nu ska jag dock gå över till té resten av natten, har fått för mig att jag inte kommer kunna sova imorgon annars. Nattnatt alla ni som får sova!

Sune

Suneman det lilla kleptot har blivit en snattare av rang, idag berättade Maria för mig att han förutom hennes MP3-spelare även stulit en hundralapp från hennes rum... Jag har närt en liten gangster! Men han är ju så söt...

Meh...

Är det inte typiskt att just den lägenheten som jag hade fastnat för och verkligen var jättesugen på hade halva Uppsala bestämt sig för att gå på visning på och anmäla sitt intresse för?... Så jäkla trist... Vi fick alltså stå i kö i trappuppgången ett bra tag innan vi ens kunde komma in och titta i lägenheten. Nu lär ju priset stiga som en projektil och vi som har en normal inkomst och inte så stora besparingar har ju inte en chans... Känns så tråkigt för jag kunde verkligen se mig själv bo där, den var så lagom på nåt sätt, inte för stor men ändå rymlig för mig och gnuttarna att bygga bo i. Tittade på en annan också, där var kön mindre och den hade ett fint serveringsskåp, men hur tragisk är jag om jag skaffar lägenhet i samma hus som systern?... Dags att skaffa ett eget liv? Hmpf... Min lägenhetssorg dränkte jag i en lång fika med vännerna Björn och Andreas och senare en smarrig middag med Björn och Alex. Vi gjorde risotto med räkor och massor av parmesan, jumjum... Det är det som är så bra med att ha kompisar över 30-strecket, de har haft fler år på sig att lära sig laga mat.

Snart får jag gå hem, sen är jag ledig till onsdag natt. Umgås med mig.


Frukost

Snart är det frukostdags, mmmmmm... Sen sovasovasova och efter det ska jag på visning!

Spex

Jag och min syster har skrivit ett gäng småspex och kantat i våra dagar. En del av dem var förbannat bra om jag får säga det själv. Jag satt här och nynnade för mig själv och kom plötsligt att tänka på en snutt ur en sång vi gjorde till ett "fiskspex" inspirerat av Romeo och Julia. Melodin var Fly me to the moon och texten började såhär:

ROMeå och jÅLia har hånglat litegrann
Hon blev lite kär av det, men det blev inte han
Med andra ord "dumt som fan" (dumt som fan)
Med andra ord "jävligt korkat" (kooorkaaat)

Är det inte lite så livet är ibland? Två fiskar från olika familjer hånglar, sen går det åt skogen... eller nåt...

Slappardag

Skön slappardag idag, i alla fall lite. Passade på att tvätta alla kläder som låg slängda över hela golvet i mitt rum, det var välbehövligt vill jag lova. Och vad passar väl bättre att göra mellan maskinerna än att titta på Grey´s anatomy som söta lillasyster varit vänlig nog att låna ut. 5-6 avsnitt hann jag nog avverka mellan tvättarna och då fanns det gott om tid för gnuttgos emellanåt. Sofia kom och hälsade på ett tag, det var skoj, vi hann sätta i oss oförsvarliga mängder kaffe på kort tid och prata om både det ena och det tredje. Sen bar det av till jobbet. det slog mig på vägen ut att jag inte bäddat i nya lakan i sängen efter att jag slängde de gamla i tvätten... Det är alltid lagom roligt att bädda när man kommer hem sliten och jävlig på morgonen. Dessutom blir gnuttarna som tokiga när man börjar bädda, de attackerar allt som rör sig och det har lämnat tydliga spår på mina händer och underarmar. Natten är lugn, världen är tyst, luften är kall. När ska vintern ta slut egentligen?..


RSS 2.0