Matexperiment

Matlagning är som gjort för egna små experiment, ibland blir det lyckat ibland inte fullt så lyckat. Förra veckans korvgryta var ett exempel på ett inte fullt så lyckat experiment. det började med att jag hällde på tok för mycket chili i grytan, inte så bra... I ett desperat försök att göra såsen något mildare slängde jag i en burk kokosmjölk. Smaken blev iofs mycket mildare just som det var tänkt men, njaa, chorizogryta med en lätt smak av kokos kanske inte är något jag varmt rekomenderar. Den var inte alls jätteäcklig, bara inte så god som jag hade tänkt. Å nu har jag ungefär 9 portioner kvar i frysen som jag så småningom måste äta mig igenom. Dagens experiment, att panera torsk i frukostflingor visade sig å andra sidan bli väldigt lyckat! Det blev faktiskt till och med mycket godare än jag hade trott när jag först påbörjade experimentet. Jag skar helt enkelt lagom stora bitar av ett halvtinat torskblock, doppade i lätt uppvispat ägg och sedan i en blandning av krossade frukostflingor (ICA gott liv fullkornsflingor), salt och vitpeppar. Rapsolja i pannan och så stekte jag på medelvärme tills de var genomklara och knapriga på ytan. Till "fiskpinnarna" åt jag potatismos, ärtor och tomat i klyftor som sig bör, kanongott!

Bokrea!

Idag började bokrean, så fort jag var tillräckligt vaken störtade jag ut på stan för att se om jag kunde hitta några intressanta titlar. Det blev ett gäng, icke mindre än 12 nya böcker tronar i bokhyllorna. Det blev lite kriminalromaner förstås, några glada böcker och något motsägelsefullt både en bakbok med massor av godsaker och ett par böcker om sockerberoende och hur man botar det. Lika bra att ha båda så att man kan få det bästa av två världar tänker jag. Hemsläpandet av alla böckerna blev en ganska tung historia och det känns som att armarna växte ett par decimeter. Nu tänkte jag sätta mig ner en stund och börja smygläsa lite, sen blir det onsagsdejt med kalle och Anders, thaimat är kvällens tema. Senare ikväll blir det jutsupass med nybörjarna. Idag blev en träningslös dag, passar på att vila lite då jag körde ganska hårt både måndag och tisdag. Lite motion i form av promenad resturangen och dojon får jag senare i alla fall.


Ettochetthalvtårsdagen

Idag firar jag och Mathias 1,5 år tillsammans, visst är det galet! Eller firar gör vi väl inte riktigt men vi åt frukost och tittade på film tillsammans imorse och gick en snabb sväng på stan innan vi skildes åt. Nu håller jag på att städa och dona här hemma för det känns som att mitt hem har förfallit alldeles de senaste veckorna,. När jag jobbar natt blir jag alldeles för slö för att orka göra det fint hemma men idag blev det dock ändring. Nu har jag dammsugit, skurat kattlåda, torkat, fejjat, rensat ut gamla trasiga skor, plockat ner julgardinderna (ja, det är sant 20 februari tar jag bort julsaker tydligen...), tömt pappers- och plaståtervinningen, städat badrummet, vattnat krukväxterna, sorterat halsdukar och vantar samt sopat bort gamla klorester från klöspålen. Det sista som är kvar nu är att gå iväg till glasiglon och pant-stationen det ska jag strax ta itu med, måste bara pusta ut lite först. Ikväll ska jag försöka laga lite matlådor och sedan bara ta det lugnt i min rena fina lägenhet. Hoppas ni får en bra kväll och grattis min älskling!

4 nätter i sträck

Den här kroppen är inte gjord för att jobba 4 nätter i sträck, det märker jag tydligt. I eftermiddags när jag vaknade mådde jag inte bra alls, kroppen kändes ruggig och jag var lätt illamående. Efter att ha ätit lite kändes det bättre men inte alls kanon. jag beslutade mig ändå för att pallra mig till justun eftersom jag såg fram emot att få träna. Passet var bra och väldigt roligt och efteråt kände jag mig mycket piggare så det var nog ett bra beslut. Efter dusch, ombyte och småprat i omklädningsrummet blev det stress hem och snabbt ikastad middag för att hinna till jobbet i tid. Jag hann, nästan i alla fall. Första timmarna var lite stressiga men nu har lugnet sänkt sig över avdelningen och jag sitter och gäspar mest hela tiden. Illamåendet gav med sig men jag känner mig väldigt sliten fortfarande, tack och lov är jag ledig i helgen. På lördag fyller storasyster 30 och det ska firas, så imorgon när jag har sovit klart måste jag ge mig ut på presentjakt. Sen blir det after work med kollegorna (fast "after sleep" för mig då) och middag med älskling.


Power step

Gjorde mig en ny bekantskap idag, Sats Power step. Det var ett riktigt skojigt pass som kändes i benen efteråt. Nån slags blandning mellan step och bodypump skulle man nog kunna beskriva det som, ungefär varannan låt var kondition och varannan styrka. Behöver nog några gånger till innan jag sätter stepstegen utan att snubbla men roligt hade jag i alla fall och jag tycker ändå att jag hängde med riktigt bra för att vara första gången. Värt att prova om man gillar att ta i lite. Tröttast av alla under passet var ledaren, hon flåsade högt i headsetet att vi minsann fick stanna och andas om vi behövde, ingen annan verkade dock i behov av att stanna så hon var så illa tvungen att fortsätta skutta runt. Efter pass och dusch gick jag raskt till stan för att träffa Kalle och Anders för veckans onsdagsdejt. Italienskt blev det denna gång och jag beställde smaskig canelloni som jag snabbt slukade i min efter-träning-hunger. Efter maten bjöds vi på kaffe i Anders korridorsrum och snart därefter var jag tvungen att snabbt som attan ila till jobbet och här sitter jag nu. Hoppas alla sover gott, det ska jag göra imorgon bitti när 3:e nattpasset av 4 är avklarat. nattnatt!

Alla hjärtans dag

Vaknade tidigt imorse av mobilens sms-signal, det var älskling som önskade mig en trevlig alla stjärtars dag, en helt okej start på dagen faktiskt. Förmiddagen spenderades i säng och soffa, film och bokläsande roade jag mig med. Vid lunch blev det promenad på stan vilket fullständigt djupfryste mina lår och händer, vackert väder men vansinnigt kallt. Tanken var att jag skulle köpa nya springskor men jag hittade inga som föll mig i smaken. På eftermiddagen i hemmets trygga vrå fick jag för mig att jag skulle baka och så blev det. Jättegoda fruktbrödet bakades igen med samma lysande resultat som förra gången. När det var klart passade jag på att göra en omgång cupcakes också, hjärtformade med rosa frosting till och med, dagen till ära. Anders kom och hälsade på en sväng och blev bjuden på fika, han berömde mig mycket för mina bakverk. Sen bar det av till dojon i flygande fläng för ännu ett nybörjarpass som hastigt klarades av, så var det bara att traska hem, duscha, äta mat och flänga iväg till jobbet. Den här gången bylsade jag på mig betydligt mer och höll mig därför nästan varm hela vägen fram. Och nu sover alla mina patienter och jag roar mig bäst jag kan, bara 4 timmar kvar tills jag får tassa hem till sängen.

Söndagsmys

Igår var det söndag och jag var alldeles ledig. På morgonen åt jag frukost med min kära och passade på att vara lat. En liten sväng till affären för att köpa något gott att smaska på orkade vi med men inte så mycket mer. Efter lunch var det dock dags att traska till Rickomberga för lägenhetsvisning, det var mycket folk som vanligt men oj vilken fin lägenhet. Det var en sån lägenhet som jag skulle kunna se mig själv boendes i. Inte tog det särskilt lång tid att gå dit heller och garage fanns det. Vi har dock inte gjort någon intresseanmälan ännu, känner att det är bättre om vi styr upp ett lånelöfte innan vi börjar skriva upp oss på intresselistorna. Misstänker tyvärr att även priset på denna kan komma att skjuta lite i höjden, men man får väl se. Roligt i alla fall att titta på en lägenhet som vi båda gillade. Efter visningen traskade jag iväg till gymmet och Mathias gick hem. Jag tog en mil på löpbandet och ett par korta magövningar sen var jag alldles färdig. Kort strech och snabbdusch så var jag på väg igen. Då var det dags för fika hemma hos Kalle och Elin, Anders var också där. Kaffe och delicatoboll smaskade jag lyckligt i mig, mycket välförtjänt efter löpningen. När kaffet var urdrucket begav jag mig så sakteliga hemåt, stannade på luthagens pizzeria och köpte mig en pizza för att lyxa till söndagkvällen. På pizzerian träffade jag kollegan Erika och hennes sambo Gustaf, vi fick en trevlig pratstund medan vi väntade på våra pizzor. Väl hemma parkerade jag mig i soffan med en gnutt på varje sida, sen var det bara söndagsmys resten av kvällen. Till efterrätt fick jag varm nyponsoppa med vaniljglass och mandelbiskvier som är ungefär det godaste som finns. En mycket bra dag!

Idag är det måndag och jobbdags igen, är nattsyster igen nu så jag börjar jobba först till kvällen. Nu tror jag faktiskt att det är dags för frukost, sen ska jag nog gå ut i solskenet en sväng.

Milen går snabbare...

och snabbare. Ny bästatid på milen på löpband igår, 54 min 29 sek. Det tar sig! Nu längtar jag bara efter att kunna springa utomhus, men det tänker jag inte börja med förrän alla snö är väck och halkan är försvunnen.

Frisyr

Jag har klippit mig, en ganska bra bit faktiskt, så att det syns i alla fall. var lite sugen på att klippa det ganska jättekort men fick kalla fossingar när jag väl satt i frisörstolen. Frisören var en snäll tjej i min ålder som berömde min hårkvalitet och naturligt blonda färg, tackar för det, det händer inte så ofta. Nu är håret sådär lite störigt kort att det inte riktigt går att sätta upp i tofs. Eller det går ju att sätta upp men det mesta av håret trillar ut efter en liten stund, det upptäckte jag igår när jag tränade. Jaja så får det vara, är det för lätt att sätta upp så fastnar jag ju i tofsträsket igen.

Nu ska jag till storstan en sväng, lunch med Christine och förhoppningsvis Frida står på schemat!

Kaffe med mamma

Idag var kära mamma hos mig och hälsade på. Jag var pysslig och fixig och bjöd på kaffe och banankaka och det var så trevligt att få lite besök. Gnuttarna blev som vanligt alldeles till sig av att få träffa folk så de åmade och kråmade sig för mamma som snällt klappade deras hala ryggar. Att få kaffebesök är bland det bästa jag vet, man behöver inte klä upp sig utan får hasa runt i mjukisar om man vill och så är det så trevligt att bara få sitta och prata lite strunt hemma i sin soffa. På onsdag är det Zofies tur att dricka kaffe i min soffa, det ser jag fram emot!

London

Det planeras en Londonweekend i vår, en liten nöjesresa med musikaltittande, museibesök, shopping och löjligt dyrt kaffe på olika coffeshops. I maj ska det bli av, jag längtar redan, älskar ju London!

Spring i benen

Woho, nytt personbästa på 5 km på löpband: 26 min och 1 sek! Största och kanske enda anledningen att jag klarade det var att gullet sprang på bandet bredvid och då måste jag ju visa hur tuff jag är. Utan denna sporre hade jag troligtvis saktat ner på farten mycket tidigare. Känns ganska lovande inför vårrus och tjejmil, skulle ju vara så förtvivlat roligt att klara milen på 55 min.

Snart sovdags

Så var ännu en arbetsnatt snart över och det börjar närma sig hempromenad och isängslängning. Dagens experiment blev att blanda frukostgrötgrynen med osötat blåbärssoppepulver innan kokning, vips så hade jag mumsig blåbärsgröt att äta med mjölk. Ett lyckat experiment såhär på morgonkvisten. Idag kommer mamman till stan och hälsar på, hon ska gratta älskade lilla Gretungen som har fyllt 1 år nu. Jag var där och gratulerade redan igår, det bjöds på tårta och Greta fick en trätax och en mjukisbrandbil av mig i present.

Slappardag

Dagen idag var som gjord för att bara ligga hemma i soffan och slöa. Vädret visade tydligt att man gjorde bäst i att inte visa sitt lilla tryne utomhus. Så jag passade på att ta en riktig slappardag, sov länge länge och låg kvar i sängen och läste bok tills hungern gjorde sig alltför påmind. Lunch och en stor kopp kaffe framför tvn följde och där blev jag sedan kvar. Har köpt mig första säsongen av Glee och fick äntligen chansen att börja titta, 4 avsnitt har jag hunnit med och jag älskar verkligen den där serien. Nu har jag samlat ihop min slöa, slappa kropp och ska snart bege mig till gymmet. Tänkte springa en snutt på löpbandet innan gullet kommer dit och det är dags för styrketräning, känner att den där utlovade halvmaran börjar sätta press på mig nu, vi får väl se hur det går. Annars är allt bara bra idag, förutom en illa molande magvärk som hör tråkveckan till. Ska jobba i natt och känner mig riktigt laddad faktiskt, men först lite träning och tid med gullet mitt.

Klädrensning

Igår kväll när jag kom hem från träningen tog jag tag i min stökiga och fullproppade garderob. Kände att det börjar bli dags att rensa ut de kläder som jag faktiskt inte kan använda längre. Så nu ligger stora Annas byxor, klänningar och kjolar i en kasse som är på väg upp på vinden, där kan de gärna få stanna för jag vill inte att de blir lagom igen. I garderoben bor nu kläder som passar på den nya Annakroppen och det tror jag är väldigt bra, en ny period tar vid, ett stort steg framåt. Det känns helt galet att kunna köpa tröjor i M, eller byxor i strl 40, eller jeans med 31 i midjan! Knappt så att jag tror på det själv.

Shoppingdag

Ojojoj, det blev visst lite shopping igår, lite mer än vad som var tänkt kanske. Egentligen gck jag en sväng på stan för att köpa 1-årspresent till Greta och det lyckades jag ju med, men sen blev det visst ett gäng presenter till mig själv också... Det bidde stövlar, skor, jeans, t-shirt, tjocktröja, klänning och smaksatt kaffe. Och om jag ska vara ärlig så var det ju 2 stycken av både jeans, thirt och smaksatt kaffe. Jag tycker nog ändå att det var bra köp alltihop, det börjar bli tråkigt att inte ha några kläder som passar, alla mina byxor hänger som påsar på benen. Nu har jag i alla fall 2 par jeans som är lagom, och de är riktigt fina också. Ett par lovar push-up-effekt, på butten alltså. Jag tänkte att om ett per byxor kan få den här gamla plattröven att se lite rund och putig ut så är det ju värt ett försök... Och jag tycker nog att de håller vad de lovar, ett litet extraput i alla fall. jag beklagade mig ju igår om att jag inte hade några lämpliga skor, well nu har jag det och kan genas sluta klaga. snygga och vansinnigt bekväma ecco-stövlar blev det och ett par gråa skor med en liten klack som gjorde mig jättelång och ganska elegant. Tröjorna och klänningen var finfina och kaffet smakade smaskens, en ganska lyckad shoppingdag alltså!

Skor

Hur är det möjligt att ha så sjukt mycket skor så att de knappt får plats i hallen, men ändå inte ett enda par som passar för väderleken? Jag förstår inte vad det är för skor jag har eftersom jag aldrig har några skor att ta på mig. Måste pallra mig ut i solskenet en stund, det ser fantastiskt skönt ut inifrån. Ikväll blir det indisk resturang med kalle och Anders, ska bli mycket trevligt!

Jobbar och sliter...

natten lång...
Nejdå, jag ska inte klaga jobbet är riktigt behagligt inatt (peppar peppar), jobbar med 2 finfina kollegor som hjälper mig att hålla ordning. Det har varit en trevlig och skön dag idag också. Sov gott och ostört till kl 14 när telefonen ringde, jag klickade bort samtalet med förhoppning att jag skulle lyckas somna om, det gick inte. Masade mig upp någon halvtimma senare och lagade en sjukt smaskig omelett på resterna ifrån lördagens stekmiddag. Sedan hade jag en liten stunds vila och gnuttgos innan jag begav mig mot gymmet med raska steg för styrketräning med gullet. Träningen gick väl sådär, jag var inte så stark som jag ville idag vilket gjorde mig lite sur och tvär. På hemvägen bjöd älsklingen på skumtomtar som snabbt fick mig på bra humör igen. Sen blev det matlagning och mys framför tvn i ett par timmar innan jag åter styrde kosan mot jobbet. Och här sitter jag nu. God natt på er!

Föllsedagsdags

På lördag fyller lilla älskade Gretungen 1 år! Det är ju inte klokt hur fort det har gått och hur stor hon har blivit. vad köper man i present till en 1-åring? Leksaker har hon redan så vansinnigt många men kläder igen känns lite småtrist. Ge mig gärna tips ni som har småskruttar i bekantskapskretsen.

Man ska våga!

Joo banne mig, jag ska faktiskt anmäla mig till stockholm halvmara. Stötte och blötte mina funderingar med kollegorna imorse och de var helt överens, klart att man ska prova, runt kommer man ju alltid. Vårrus, blodomlopp, tjejmil och halvmara är planen nu, blir till att löpträna duktigt när snön smälter bort. Vet med säkerhet att jag kommer att ångra det här beslutet både en och två gånger innan det är dags men just nu känns det alldeles rätt!

Ska man våga

Ibland får jag lite halvtokiga idéer och såhär dags på natten kan det kännas som en bra idé att genomföra dem. Fast jag vet inte... Eller också tar jag helt enkelt saken i egna tentakler och anmäler mig och betalar en ganska jättedyr anmälningsavgift så att jag sen inte riktigt kan dra mig ur ens om jag vill. Fast jag tror inte att jag törs... Eller så gör jag det ändå. Ska vela fram och tillbaka en stund till och så får vi se sen hur jag gör.

Babbens bok

Jag håller på och läser Babben Larssons bok "Jag vägrar dö nyfiken" just nu, har bara några sidor kvar och längtar hem till sängen så att jag kan läsa klart. Egentligen är nog inte boken så fantastiskt bra, den är väl ganska vanlig, men jag gillar Babben. Dels tycker jag att hon är fantastiskt rolig men framför allt så är hon mänsklig och det är nog just det som är grejen.

RSS 2.0