Familjen Zerpe

Jag vet inte om jag har presenterat min familj riktigt, här är de:

Pappa Leif


Mamma Birgitta


Storasyster Linnéa


Mellanbarnet Anna


Lillebror Joel
 

Lillasyster Ingrid


Och numera framlidna änglahunden Myrra

Ny kamera

Japp, en annan gick ju och köpte sig en ny kamera härom veckan, en rosa en. Nu har jag provat den lite också till gnuttarnas stora förtret. Titta, visst är den väl godkänd?


Det är alltså nån slags inställning som gör bilderna så bruna, alla bilder blir inte så, bara såatt ni vet...

Nämen

Värst vad många läsare jag hade nu plösligt, vad är det för trevliga typer som äntligen har hittat hit? Eller tror ni det är bloggen som driver gäck med mig? Trevligt trevligt i alla fall att se sån fin statisktik!

Trött?

Kanske lite...

Galenpanna

Såhär roligt hade jag tydligen på släppet i lördags



Galning...

Pojke? forts...

Hm, jag ser tydligen inte bara ut som en pojke på bilden här bredvid utan mer exakt en liten spjuver-buspojke. Fotot går numera under namnet Dennis-bilden...

Naaaajs

En dag helt i min smak, har gjort noll och intet vettigt. Sov länge, åt frunch hos kompis sofia, åkte hem och gosade med gnuttarna, drog till ög, fikade med Björn, Kalle, Anders m.fl, läste bok, spelade mustasch-memory, cyklade hem, hängde med kalle och gnuttarna, lagade mat, vilade en snutt och sitter nu och slösurfar lite halvengagerat. En mycket bra dag på det hela taget! Ska dock snart gå på ett nattpass så jag får ju min beskärda del av kakan ändå så att säga.

Trasig...

Idag mår jag verkligen precis som jag förtjänar. Det innebär alltså att jag är så jäla sliten. Dock var det sjuuukt kul igår, så på nåt plan är det nästan värt det...

Pojke?

Jag ser tydligen ut som en pojke på bilden här bredvid. En nyfunnen bekantskap sa ungefär "Jag känner igen pojken på bilden, var har jag sett honom förut?" när han såg den. Tsss, jag som är så kvinnlig...

En god natts sömn

Tänk vad en gott natts sömn kan göra. Igårkväll var jag argargarg och förbannad, nu när jag har fått sova ut ordentligt är jag alldeles glad och snäll igen. Nu ska jag bara vara lat tills jag går på mitt kvällspass. kram sålänge på alla!

Näe!

Vilken jävla dag! det är som att allt går åt helevete idag och jag orkar inte! Har av nån konstig anledning inte lyckats ställa tillbaka kroppen efter förra veckans nattpass vilket har gjort att jag inte sover klokt på nätterna och nu är jag sååå trött... Å lik förbannat måste jag gå upp tidigt, cykla till jobbet i iskylan och väl där går allt åt skogen hela dan. Jag orkar inte! sen hankar man sig hem trött och sliten och vilar en liten liten stund för att sen slänga upp sin enorma tunga nedra bastuba på ryggen och med slokande öron haaasa till stationen, missa tåghelvetet och bli sittande. Då är nästa tåg, som är det sista man kan ta för att på något sätt hinna till repet, inställt! Så man får ta den där förbenade tuban på sin krokiga gamla rygg och moloket halta hem igen på sina värkande ben... ursäkta om jag tjatar men JAG ORKAR INTE!!!

Planering

Jajjamen, dags att plocka fram kalendrarna och börja planera in:

1:a juni: Prata med en sprudlig i Anna i telefon, sen följa med henne och titta på den nya lägenheten som hon just fått nycklar till.
3-4:e juni: Hjälpa Anna att måla sovrummet och kanske vardagsrummet
5-12:e juni: Tipsa Anna om billiga och köpvärda möbler, alternativt ge henne möbler
13:e juni: Flytta Annas möbler samt äta obligatorisk flyttpizza bland flyttkartongerna
14:e juni: Möblera, pyssla och göra Annas lägenhet redo för boende och kommande inflytningsfest
15-22:a juni: Hänga i Annas nya lya så mycket man hinner
Nån gång i början av juli: Stor hejdundrande inflyttningsfest!
Hela sommaren: Hänga hos Anna, dricka drinkar på balkongen, filmkvällar och annat mys

Herregud...

Jag har verkligen köpt en lägenhet... Det är som att det har börjat sjunka in nu...

Australia

Såg Australia i Söndags, med kalle och Anders. Jag tyckte verkligen jättemycket om den, men så är jag ju en sucker för romantiska dramer med vacker musik också.. Lite problem med ordförståelsen bara eftersom vi inte hade nån text och folk i filmen med jämna mellanrum pratade väldigt snabbt och med väääldigt mycket dialekt. Hur som helst var det en väldigt vacker film som jag har alla planer på att se igen. Kalle och Anders var väl inte riktigt lika imponerade, Anders satt och skruvade på sig hela filmen och såg mycket lättad ut när den var slut. kalle gjorde inte mycket ljud ifrån sig över huvud taget.

Sommar...

Tänk om man kunde få va såhär trevligt sommarfräsch året om...

 
Istället för spöklikt genomskinlig som man är nu...

Hehehe

När jag ändå är i farten måste jag ju lägga ut den här sköningen också:


Jag å Lisa, uppsatsen gjorde oss snygga!

Skojig bild

Satt och kollade igenom en massa gamla bilder i datorn och hittade den här som jag tycker är så grymt bra. Bilden är tagen under dammiddagen 2006. Det mest fantastiska av allt är hur Jonas och Andy O skrattar precis likadant med huvudet bakåtslängt. Titta bara:



Kalle i rullstolen går inte heller av för hackor...

Ledig igen

Idag hade jag en sån där ledig dag igen, men på nåt märkligt sätt lyckades jag boka in de 2 enda sakerna jag hade att göra nästan exakt samtidigt. Jag fick visserligen sova till 12 men sen var det tempodusch, hetslunch med sofia, cykla som ett jehu, mysfika hos malena, promenad åsså spontant och slött häng på ög en stund. Nu har jag dock inget att göra igen och jag sitter här och låter tiden förflyta tills det är dags för träning och sen sömn. Imorgon är jag ledig igen, lite orolig att jag egentligen har bokat in nåt som jag sen har lyckats glömma bort... så kan det gå... Påminn mig om det är så att jag har lovat bort mig till nån av er. Annars ring mig om ni vill hitta på nåt imorgon, jag är ju som sagt fri som en fågel!

Lägenhet

Ja herregud kära vänner var ska man börja nånstans?.. Det verkar som att jag har gått och köpt mig en lägenhet... det är ju inte klokt egentligen. Lägenhet är ju sånt där som vuxna skaffar sig, inte snorungar som jag. Fast så slår det mig ibland att vuxenpoängen samlar på sig i ett jädra tempo just nu och jag är nog ta mig tusan inget barn länge. Jag är faktiskt en vuxen... med lägenhet... det är ju så sjukt bra!!!!

Byxor...

Ärligt talat hörrni, haremsbyxor... Alltså på riktigt, ingen kan passa i haremsbyxor... Allvarligt...

Ganska så... ganska så najs

Ibland är det banne mig ganska så najs att vara jag. Idag t ex, jag känner mig bara väldigt nöjd mest hela tiden idag, det är inte fy skam!

Härliga 26

Så har man blivit ännu ett år äldre då, igår tickade jag ännu lite närmare 30-sträcket... Ska jag vara helt ärlig så känner jag min inte ett dugg äldre än jag har gjort de senaste födelsedagarna, jag är bara allmänt nöjd och tillfreds med tillvaron just nu. Om det krävs att man ska fylla 26 för detta så må det i så fall ske.

Födelsedagen var i alla fall superbra trots en smärre baksmälla som lurade i kroppen. Lördagskvällen firades nämligen med dammiddag på ÖG och efterföljande släpp och intensiv dans natten igenom på gotlands nation. Exakt kl 00.00 stämde mina kära vänner upp ett "ja må hon leva" som hette duga, det blev det första av flera. Framåt tretiden haltade jag, sara och sofia hem i våra inte särskilt bekväma klackskor med en MAX-påse i näven. Nattmaten skyfflades in i ett rasande tempo och sen var det bara att stupa i säng. Vaknade runt 8 med en betongkeps som inte var av denna världen, det visade sig dock snart vara katten sune som i vanlig ordning hade lagt sig som en pälsmössa men den här gången även säkrat sin plats med att spänna fast klorna i hår och hårbotten... Jag hasade upp, drack resorb och haaasade tillbaka till bädden. Ett par timmar senare vaknade jag igen, denna gång av att de rara föräldrarna ringde och glatt stämsjungande framförde födelsedagssången. Jag gjorde i och md detta samtal ett tappert försök att kliva upp men upptäckte snart att det var alltför ansträngande att vara vaken så jag gick och lade mig igen. Nästa uppvaknande skedde kl 11 när storasyster linnea, petter, sofia och sara med rara gremlinsröster sjöng föllsedagssången i tvivelaktiga stämmor. Sen fick jag den bästa födelsedagsbrunchen som någonsin utdelats tror jag, tack snälla systern och vännerna (även kalle anlände något senare)! Vi åt och vi åt, scones, bröd, pålägg, pancakes, thé, juice, kaffe, ägg, fruktsallad och allt smask man kan tänka sig. Sen svimmade vi av mättma i vardagsrummet. Ett par timmar senare orkade jag mig till slut ner till affären för att handla fika att bjuda eventuella gäster på, det blev tårtor i byggsats (färdiga bottnar alltså) och köpekex. Tärtorna blev förbannat goda, tänkte lägga ut mina bästa tårtbyggsatstips här lite senare. Så kom Björn, Andreas, Hedvig, Linnéa och Petter och fikade och både Sara och maria var hemma. Vi hade mysigt och mosigt i våra mjukisbyxor tills timmen blev sen. Det var en så himla bra födelsedag!

Tandtråd

Jag var nyss tvungen att slåss om en bit tandtråd... Svanteman hade visst bestämt sig för att han behövde rengöra sina vassa, tonfiskluktande tandrader. Vem tror ni gick segrande ur striden?

Nytt smink

Jag införskaffade lite nytt smink och nya sminkpenslar igår. En svart ögonskugga, en kajal och två ögonskuggpenslar blev det. Igår när jag kom hem efter bion var jag inte alls trött så jag passade på att leka lite med smink istället. Det som började som ett försök att skapa snygga sotade ögon slutade med en märklig teatersminkning som skulle göra sig bra på en maskerad med häx-, djävuls-, eller demontema. Jag hade väldigt roligt åt mig själv i alla fall. Synd att jag inte tog något kort...

Män som hatar kvinnor

Nu är filmen sedd och godiset uppätet. Filmen var så sevärd och så ruskigt brutal ibland... Jag satt i vanlig ordning med händerna uppe i ansiktshöjd nästan hela filmen (just in case...) och det visade sig vara en god idé. Inget för känsliga alltså men en film man bara måste se, om man gillade böckerna i alla fall. I stort sett alla skådisar gjorde sina roller med bravur, miljöerna stämde väldigt väl överens med hur jag förställt mig dem och stämningen i filmen var mycket lik den känsla jag hade när jag läste. Ett väl värt biobesök alltså.

Biodags

Om en liten stund ska jag på bio, jag ska se "Män som hatar kvinnor" och min gode vän björn ska följa med. Det ska bli himla trevligt. Jag har längtat efter den här filmen sen jag läste boken så nu är det verkligen dags att se den. Har ett par filmer till som jag gärna vill se men just den här kändes viktigast att se på bio, de andra kan nog faktiskt räcka med att se på DVD. Det är inte lätt att hinna gå på bio när man har sett till att göra sig såhär vansinnigt upptagen på kvällarna, jag vet det är bara mitt eget fel och jag klagar inte, bara säger det, att det är svårt att hinna saker alltså. Vänta bara till sommaren kära vänner, då är jag er alla kvällar... förutom när jag jobbar då förstås... ah, ni fattar själva. Som sagt biodags! Puss!


Sweet 26

På söndag fyller jag 26, hade en tanke på att bjuda hem folk på fika men det känns lite bökigt eftersom jag inte kommer ha någon tid att baka. Vem vill komma på föllsedagsfika där det bjuds på köpekakor? Så det blir nog bara en lugn ledig dag i hemmet, kanske en liten liten tårta om någon tittar förbi. 26 är väl inte så himla mycket att fira om man tänker efter, det enda som händer är ju att man kravlar sig ännu lite närmare 30-årsdagen...

Ledig dag

Vad ska jag hitta på idag då? Nu är jag sådär alldeles jätteledig igen.

Nya stövlar

Jag var och stövelshoppade härom dagen tillsammans med Sofia. Vi hittade ett gäng fina stövlar på rean som vi provade och provade tills våra fötter protesterade. Till slut hittade Sofia ett par bruna stövlar med klack som hon bestämde att jag skulle ha, jag kastade en snabb blick på dem, fnös att mina ankfötter och trädstamsvader aldrig skulle gå i såna där finstövlar och la dem åt sidan. Sofia tjatade och gnatade envist att jag i alla fall måste prova. Så jag klämde motvilligt ner mina fötter i stövlarna, som visade sig vara förbannat mycket mer bekväma än de såg ut, reste mig och gick fram till spegeln och... WOW! Det var nästan som ett skämt hur mycket snyggare ben man kan få med lite klack och korsetteffektstövlar. Jag stod och snurrade och mös framför spegeln en lång stund och gav ifrån mig små lama ursäkter som "de är för fina", "när skulle jag använda de här?", "jag har inga kläder som passar till de här" osv... Fast både Jag och Sofia visste ju från sekunden jag fått på dem att det här var stövlarna som skulle följa med mig hem. Här får ni se dem på bild, men det är inte lätt att ta kort på sina egna ben och fötter må ni tro. Jag passar även på att be om usäkt för den smutsiga spegeln.


Sune ville också vara med...

Det behövs bilder

för att göra den här bloggen lite gladare, därför presenterar jag här de senaste bilderna på gnuttarna. De är inte lätta att fota ska ni veta, vrider sig som små maskar...

Sune -livsnjutare


Svante -ofrivilligt gosedjur

Nähäpp

Det blev ju ingen lägenhet på väderkvarnsgatan för mig inte... Attans jäklar då säger jag... Men jag är inte den som misströstar, med något modfälld håg kastar jag mig snabbt in på bospindeln igen och lokaliserar snabbt två nya intressanta objekt med visningar som ska gås på. Såatte, kampen om lägenheterna fortsätter, undrar hur länge man orkar...

RSS 2.0