Till gotland

Om några timmar bär det av hem till ön. Med tanke på det nuvarande vädret (ösregn) så känns det där med motorcykel inte som nån särskilt bra idé... Menmen, nu är det för sent att ändra sig, bara att hoppas att det klarnar upp till kvällen. Det ska bli vansinnigt trevligt att åka hem, nu är det ju dessutom medeltidsveckan vilket gör det extra skojigt. Regnet verkar ha avtagit lite nu i alla fall, vägen är inte längre en jättestor sjö som det var tidigare idag. Åsså lite sol tack!

Provtur

Första turen bakpå den nya motorcykeln avklarad, jisses vilken maskin! Det var riktigt trevligt, jag satt tyvärr inte riktigt lika bekvämt som på den gamla men helt okej om man inte åker för länge. Misstänker att jag spände mig lite mer än vanligt idag också för att det kändes ovant. Skillnaden är främst att jag sitter lite mer framåtböjd och då det inte finns nån kant bakom sätet måste jag hålla i Mathias mest hela tiden för att inte riskera att halka av bakåt. I de snabbare patierna kletade jag mig fast som en blodigel på mathias rygg med ett fast grepp runt midjan som nog mest kändes som en heimlich manöver. Roligt var det i alla fall! Vi kommer dock åka med den gamla MCn till gotland på måndag, det finns bättre packningsmöjligheter på den nämligen. Imorgon är det fastivaldags, sonisphere i stockholm står på schemat.

Gretas halvårsdag

Lilla älskade gosetrollet Greta firade 6 månader igår. Tänk det har redan gått ett halvår sen man såg det lilla fjuniga knytet för första gången, svårt att tänka sig. Och nu börjar hon få tänder, 2 små vita gaddar har jag minsann sett på kort. Greta och hennes föräldrar befinner sig på gotland nu hos mamma och pappa, alltså gretas mormor och morfar. På måndag tar vi motorcykeln och beger oss dit vi med, det ska bli väldigt mysigt att träffa familjen och kanske främst vilda bebin. Grattis i efterskott lilla bu!

Styrketräning

Jag har vart och styrketränat med Mathias nu på morgonen, första gången vi gör det tillsammans och det var en mycket skojig upplevelse. Mathias hade nån slags ta-med-en-kompis-och-provträna-kupong till sitt gym som jag fick använda. Jag har faktiskt aldrig varit inne på SATS i Uppsala förut och jisses vad stort det var! Gick nästan vilse på vägen till och från omklädningsrummet. Vi körde fria vikter och maskiner blandat och även om jag måste eränna att jag är lite svagare än jag trodde tyckte jag ändå att jag kämpade på tappert. Styrketräning som annars kan vara lite småsegt blev ju otroligt mycket roligare när man var två! Nu börjar armarna domna bort så smått och jag vill inte tänka på vilken träningsvärk jag har att vänta imorgon...

Dålig syn?

Idag har jag hälsat på en klädhög två gånger i tron att det är en katt, dags för en synundersökning kanske?

På väg mot körkort, del 10 & 11

2 övningskörningstillfällen till har det minsann blivit och det går framåt, sakta och lite vingligt, men framåt. Vi har övat på parkering och på en mindre väg, det är svårt att träna växling på en parkering nämligen. Växlandet går bättre för varje gång, bilen vinglar dock lite när jag ska koncentrera mig på växelspaken, speciellt om jag inte får i växeln direkt. De senaste gångerna har jag även vart tvungen att köra med lite trafik omkring mig, både mötande, bakomvarande och omkörande. Oftast känner jag mig ganska säker när jag kör nu, i alla fall om jag har gott om tid att tänka igenom vad jag ska göra. Mathias säger att det går bra, men ser ändå lite rädd ut ibland, speciellt när jag backar... Vi gav oss ut i ett par rondeller också i Söndags, mest för att jag skulle få prova på det. jag var livrädd hela tiden och som grädde på moset, när jag var som nervösast, började det regna. Då fick jag nästan panik, vi hade ju inte gått igenom hur vindrutetorkarna fungerade! Mathias hjälpte mig med det, fick mig att köra ganska säkert (fast kanske lite väl långsamt) genom nästa rondell och lät mig stanna lugnt och försiktigt på en parkering längre fram, jag var skakis men mycket nöjd med min bedrift. Mellan gångerna är jag duktig och pluggar körkortsteori så ofta jag hinner, eller så ofta jag har lust, jag har ju semester och måste få vara lite lat också.


MC

Det här är gullets nya leksak, han köpte den idag, ganska fin va?!

Jag fick provsitta lite



Den är tung ska ni veta, jisses ja.


Semester och regn

Nu är semestern igång och regnet likaså, men ska jag vara alldeles ärlig så gör det inte mig så mycket. Det är så himla skönt att vara ledig nu bara och inte mig emot att jag får anledning att sitta hemma i min fina (nystädade) lägenhet och läsa böker som jag har längtat efter att få tid till. Igår hade jag och mathias slapp och mysig heldag ihop, det blev lunch, långpromenad, korsord på en filt i parken (det regnade inte då alltså), hemmamys, pizza och hyrfilm. Idag har jag inte varit ute mer än en snabb promenad till affären för att handla muffinsingredienser, å jisses vilka muffins det blev sen, ojojoj jordgubbar och vit choklad. Nästan så att jag knaprade i mig mina egna fingrar när jag fick smet på dem. Nu puttrar kaffet i bryggaren och jag ska snart ha lyxfika i soffan med en bra bok. Just nu läser jag "Mr tourette och jag", vansinnigt bra bok, sorglig men ändå humoristiskt skriven. Sen får vi se vad jag orkar ta mig för, jag njuter i fulla drag av att vara slö och slapp!

RSS 2.0