Grilla

Nu börjar det bli dags för vårens första grill! Sitter och väntar otåligt på att gullet ska komma hit så att jag får kramas lite innan det är dags att gå till grillfesten. Eller grillfest vet jag inte, mer en grill-sitta-och-hänga-sammankomst tror jag det blir. Jag har gjort en smaskig potatissallad som visserligen ser lite geggigare ut än det var tänkt men smakar delikat. Sisådärja, nu kom mathias hit, kramas och grilla är det som gäller!

Valborg

Så var vansinnet igång...Horder av människor har redan vallfärdat till uppsala för att fira valborg. redan igår satte det igång med den så kallade kvalborgskvällen. På vägen hem från jobbet mötte jag icke mindre än 2 människor som kräktes, 3 flickor som vinglade runt på alldeles för höga skor och garanterat stukade tassarna så småningom, stora högar med skräp på gator och gräsmattor och en miljard skräninga och väldigt berusade ungdomar. Trevligt att det är dags igen, eller vad tycker ni? Vi ska försöka ha en liten grillsammankomst ikväll efter att jag har jobbat klart, tror det kan bli riktigt skojigt. 

Makaronilåda

Det har jag gått omkring och varit sugen på hela dagen. Konstigt det där vad man plötsligt vill äta, ibland rent av bara måste äta. jag är mycket periodare tror jag, ibland är det soppa-period och då duger bara varma goda soppor, nu verkar det vara knattaroner som sätter igång suget, snart börjar grillsäsongen och då är väl grillat i alla dess former som kommer locka mest. Mathias har kycklingperiod, den har hållit på så länge jag har känt honom, alltså minst 8 månader... Min önskade makaronilåda står just nu i ugnen och är alldeles strax klar att äta, lycka!

Idag på träningen fick jag nästan ögat utpetat efter ett höftkast, det gjorde lite ont men inte så att jag grät. Det gjorde däremot ögat... I flera minuter! Jag blinkade och torkade och kisade och till slut försvann rinnet och vi kunde kasta varann all världens väg igen. Nya jutsupyamasen är numera invigd och jag fullkomligt älskar den! den är så skön och lätt att röra sig i och har inte långa jobbiga ärmar som hamnar ivägen hela tiden. Toknöjd med mitt köp alltså! Nu återstår bara att se om jag lyckas styra upp ett grönt bälte till min fina dräkt också.

I övrigt en mycket bra dag på jobbet också så jag är på härligt gott humör trots regnet på vägen hem från träningen. Nu ska jag äta!

Hemma igen

Tillbaka i uppsala hos de små fjuniga gnuttarna. Det var en fantastiskt skön helg hemma i visby dit vi tog oss medelst mc och färja. Resan gick bra, över förväntan faktiskt. Lite öm i baken blev man efter 2 timmars åkande så men det var inte mer än att man klarade av det. Tack och lov klarade vi oss ifrån regn och rusk även om ett stort grått moln hängde illavarslande över våra huvuden sista biten hem.

Musikalen vi åkte hem för att se var helt otrolig! Vilka sjukt talangfulla ungdomar det finns på kära gotland. Jag grät som en liten gnu i de sorgliga partierna. Vi såg den allra sista föreställningen vilken, enligt skådespelarna själva, var den allra bästa. Även Mathias som nog egentligen inte är särskilt förtjust i musikaler verkade riktigt imponerad.

Vi passade på att gå på stan också när vädret var vacker, åt lunch på creperiet, smakade GBs glassnyheter, köpte presenter till lillasyster (som fyllde 20 igår, grattis Ingrid!!!) och strosade vid havet. Linnéa och bejbi Greta var ju också hemma så jag fick ha min lilla bebi så mycket jag ville! Fick dock dela med mig till pappa Leif och mamma Birgitta som helst ville ha vilda bebin för sig själva.

Den här veckn är det jobb som gäller fram till fredag eftermiddag, sen ska firas valborg och gås på 1:a majmiddag. Nu tänkte jag ta en sväng på stan. ha en trevlig dag i solen!

Å slasket fortsätter...

Jag hoppas verkligen på lite sol i helgen. Rättare sagt, jag tycker verkligen att vi förtjänar lite sol i helgen! Man blir så vansinnigt frusen av sånt här snöslask. Igår kväll var jag i alla fall vettig nog att klä mig rätt och då blev promenaden till och från träningen betydligt trevligare. Regnstället åker på idag igen, det är det enda raka. Ska strax gå till jobbet men jag vaknade konstigt nog av mig själv några minuter för tidigt så jag fick en stund över. Katten svante har lagt sig så fint brevid datorn och nu slåss vi om tangentbordet med jämna mellanrum, han har väldigt långa, snabba och vassa tassar vill jag lova.

Å slasket fortsätter...

Jag hoppas verkligen på lite sol i helgen. Rättare sagt, jag tycker verkligen att vi förtjänar lite sol i helgen! Man blir så vansinnigt frusen av sånt här snöslask. Igår kväll var jag i alla fall vettig nog att klä mig rätt och då blev promenaden till och från träningen betydligt trevligare. Regnstället åker på idag igen, det är det enda raka. Ska strax gå till jobbet men jag vaknade konstigt nog av mig själv några minuter för tidigt så jag fick en stund över. Katten svante har lagt sig så fint brevid datorn och nu slåss vi om tangentbordet med jämna mellanrum, han har väldigt långa, snabba och vassa tassar vill jag lova.

Näej!

Nu får det här tråkvädret sluta! Det kan väl ändå inte vara meningen att vi ska ha snöslask såhär i slutet av april? Skärpning! Sitter och funderar på hur jag bäst ska genomföra den vanliga onsdagsgaloppen. Det lutar åt rask promenad i regnställ och gummistövlar. Lite jobbigt att repa i gummistövlar sen bara... Jaja, det löser sig, nu ska jag ge mig av.

Hem till öjn

På fredag bär det av hem till kära gotland! Mathias ska följa med (första gången har får se föräldrahemmet) och på lördagen kommer även Linnéa, Petter och bejbi Gret dit. Huvudanledningen till att vi åker är att lilla fina syster ingrid och hennes fredrik spelar musikal som vi ska se. Cabaret är årets uppsättning och jag har hört från säkra källor att de gör den helt fantastiskt! Det ska bli jättemysigt att komma hem och bara vara också. Dessvärre verkar min enda kvarboende gotlandskompis vara bortrest just när vi kommer, det är lite synd. På Mathias förslag ska vi ta oss hemåt medelst motorcykel, hihi! Mathias tror dock inte att jag kommer att kunna hålla min packning liten nog för det begränsade utrymme som finns på hojen, tsss som att jag skulle va en storpackare va... Han sa lite fint att jag väl kunde höra av mig när jag bestämt hur stor volym min packning ska ha, så att han vet om han måste fästa på extra sidoväskor också... Vet hut... Han kan väl iofs ha en liten poäng i det han säger med tanke på min thailandspacning men det är ju en heeelt annan sak. Faktiskt.

Nu börjar det bli dags att käka middag, sen är det träningsdags.

Dagens lunch

Inspirerad av alla härliga matbloggar tänkte jag här visa upp vad jag åt till lunch, mest för att det var så himla gott! Jag serverade mig själv Ugnsbakad lax med sweet chilisås och hackade cashewnötter. Till detta blev det potatis, chiliyoughurt, tomat och sockerärter. Hm... det är inte så lätt att fota mat, skulle nog behöva jobba lite på belysningen.



Liten Greta kom på besök för att bli passad men som tur var sov hon gott medan jag åt. Sen blev det dock andra visor, när Gretbebin är vaken får man inte sitta en sekund, det ska bäras och vaggas och sjungas och dansas, då är hon så nöjd så. Hon är så söt, min lilla trollbebis!


Puh vilken helg

Det var full rulle hela helgen vill jag lova, tänker ha det som huvudursäkt för uteblivna blogginlägg... Först jobbade jag fredagkväll, ett trevligt jobbpass på det hela taget men en hel del att göra. Efter det var det bara att traska hem och försöka somna, har alltid lite svårt att gå och lägga mig efter att jag har jobbat kväll, är alldeles för uppe i varv. Nästa morgon gick jag upp i arla morgonstund och hasade tillbaka till jobbet, jobbade hårt och fick lov att smita hem lite tidigare då jag skulle på middag. Duschade, fixade håret och sminkade mig på föredömligt kort tid och travade sedan vidare mot kvällens festligheter. kvällen var fantastiskt trevlig och jag får väl erkänna att jag stupade i säng mycket senare än man bör om man börjar jobba 06.45 nästa dag... Söndagsjobbpasset gick som ni förstår i tröttmosets tecken, för en gång skull var jag glad att jag har 30 min promenad till jobbet, det gav mig en chans att vakna till lite. Jag fick dock slita som ett djur under större delen av dagen, kan väl säga som så att det berömda askmolnet påverkar även mitt jobb mer än man kan tro. När klockan äntligen blev tre var det jag som med tunga fötter släpade mig mot hemmet. Ringde Mathias på vägen och bestämde att jag skulle åka dit, gossen ville dock ha en timma på sig för att hinna skruva ihop sin motorcykel som han hade plockat isär. När jag anlände TVÅ timmar senare hittade jag min kära i garaget, MC:n var allt annat än ihopskruvad. Slog mig ner en stund på en hög med bildäck och såg på när Mathias mekade klart, han är söt när han pysslar. Så blev han då slutligen klar och jag kunde gå in och slänga mig i soffan, där jag sen låg som en lax resten av kvällen. Såatte som ni förstår har det varit fullt upp...

Haha!

Satt och tittade igenom gamla bilder och hittade den här ganska festliga bilden på gnuttarna...



Ser ni tassarna som hänger i luften? Det är Svante som kommer flygande just när jag tar bilden. Hihi!

Besök

Har fått finbesök av kompis Malena och lilla Ika. Vi har haft trevligt, lekt med plastdjur, druckit kaffe och läst pixiböcker en lång stund. Nu ska jag stoppa i mig lite lunch och sen bär det av till jobbet igen. Hoppas alla har en fin dag!

Ockockock

Nu börjar tvättandet gå mot sitt slut och arbetsdagen närmar sig med stormsteg. 2 maskiner kvar som ska hängas och miljoner plagg som ska vikas och placeras på därför avsedd plats. Jag skulle gärna spara vikandet till ikväll efter jobbet, men vis av erfarenhet från tidigare tvättar vet jag att tvätten i så fall blir liggande i flera dagar. Då, ska ni minsann få höra, inträffar ett annat otrevligt scenario, vi kan kalla det "kissar-i-påsarna". Japp som namnet antyder handlar det om kissekatter i tvättpåsarna, men inte bara det, en av de små pytonskurkarna har även tagit för vana att KISSA i påsarna! Så, som ni förstår är min favoritsysselsättning (att alltid vänta till senare med tråkiga saker) inte ett alternativ. Dags att ta itu med arbetet.

Dagens lunch blev förresten fläskpannkaka och det är ju typ det godaste som finns! Lätt att göra är det också, bara att steka lite bacon, vispa ihop en pannkakssmet, hälla alltsammans i en smord ungsform, skjuts in i ugnen och 30 minuter senare... voila! Lingonsylt på det och en liten fin sallad på sidan så har man en perfekt lunch. Kom på när jag smaskade i mig maten att jag nog inte ätit fläskpannkaka sen jag flyttade hemifrån, så det var verkligen på tiden!

Stora tvättaredagen!

Idag ska det tvättas, ojojoj vad det ska tvättas! Icke mindre än 8 tvättkassar har jag fått ihop, 2 av dem ligger nu i maskinerna, resten prydligt uppställda på vardagsrumsgolvet. Där jag bodde förut hade vi en sån trevlig tvättstuga, det fanns några bekväma stolar runt ett bord där man kunde sitta och läsa medan man väntade på sin tvätt. Så hade den torkskåp också... underbara torkskåp! På mindre än en timma var tvätten snustorr. Ej att förglömma fanns där en lakansmangel, mm... Jag kunde förlora mig alldeles i manglandets ädla konst, manglade allt jag kom åt och spenderade gladeligen flera timmar i tvättstugan. Det är inte riktigt lika roligt nu... Vi har visserligen väl fungerande tvättmaskiner, men torktumlaren är av den sämre sorten. För att inte tala om torkrummet... Man får ha tvätten hängande en hel dag för att få den torr. Men tvätta måste man ju, såatte det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång.

Onsdagsgaloppen

Japp, så var det dags igen, onsdagseftermiddagsstressen är igång. Raskt hem från jobbet, slänga in en fryst matlåda i micron, sätta igånga datorn, packa träningsväskan, gå till köket och hetsa micron att värma fortare, blogga lite raskt, kasta i sig matlådan, slänga ryggsäcken på ryggen och älga iväg till träningen, träna som en gnu, smita tidigare från träningen, hetsduscha, springa vidare mot bandrepet, spela piano tills timmen är sen och så till sist hasa hem på trötta tassar. Som ni förstår är jag på momentet "blogga lite raskt" och har alltså den värsta stressen framför mig. Å pling där var maten klar! Onsdagkvällar är en sort för sig och det blir till att galoppera duktigt för att hinna med allt som ska göras. Nu ska jag äta!

Väntar å väntar

Om en stund kommer lilla Greta på besök, å kanske även kompis Malena. Malena är nämligen väldigt nyfiken på den lilla trollungen och hon tycker det är en liten uppoffring att kliva upp extra tidigt och komma hit om det innebär att hon får träffa henne. Jag sov hos Mathias i natt så jag har redan hunnit med en uppfriskande 1-timmes promenad ifrån årsta nu på morgonen. Lite kallt var det, eftersom jag bara hade tunna strumpbyxor men annars riktigt skönt. Det är vår i luften nu! För att göra promenaden lite trevligare och gladare skuttade jag förbi statoil och köpte en god liten kaffe. Med kaffe i handen och bra musik i öronen är morgonpromenader en riktigt trevlig sysselsättning, dessutom känner man sig duktig resten av dagen. Nu ska jag bara äta lite frukost så är jag redo att vara världens bästa moster sen. Ha en fin dag!

Tips

Jag har hittat en matblogg som jag tycker är väldigt trevlig, när jag får för mig att laga mat någon gång är det oftast där jag hittar min inspiration. Linneasskafferi.blogg.se är adressen. Hon bakar, lagar mat, dekorerar och tipsar om drycker på ett trevligt och avslappnat sätt. Råkade hitta sidan när jag letade efter recept på cupcakes och sen har jag läst igenom varenda inlägg tror jag. Senaste receptet jag lånade var ett på hel kyckling i ugn med curry och vitlök, den blev saftig och smaskig och var inte ett dugg svår att göra. Såatte kika in på den här bloggen och låt er inspireras.

Bebi

Imorgon ska jag få låna min lilla fina bebi igen. Jag ska vara barnvakt när linnéa morgonfodrar och det ska bli mysigt. Förrförra jag var morgonvakt sov det lilla knytet hela tiden så då var det ingen match alls. senast var hon i allra högsta grad vaken och jag fick jobba desto mer. Det var lite intressant hur mycket jag faktiskt gick omkring på de timmar jag var där, ungefär 1500 steg hann jag med (japp, jag hade stegräknaren på mig) på den lilla yta som finns i storasysterns lägenhet. Bebi Grezl vilar bäst hängande på magen på ena armen, ni kan ju gissa själva om man blir trött i armarna efter ett tag.

Ojdå

Jisses vad tiden har gått fort... Imorgon ska jag skriva ett blogginlägg, tänker jag varenda dag och plötsligt har det gått en månad sen sist. Så, vad har hänt då?

Jo! Vi åkte till thailand, jag och pojkvännen. Resan dit började med en smärre panikattack från min sida, andningsproblem och hjärtklappning i bilen på vägen till arlanda. Mathias var dessutom jätteförkyld så under sista delen av flygresan smällde det till i ena örat och han blev halvdöv. Bra start på resan inte sant...
Väl framme var allt kanon, (förutom mathias öra då som höll sig dövt i ett par dagar) det var varmt och skönt och hotellet var finfint. Vi solade, badade, shoppade, läste böcker och åt god mat. Tre dagar passade vi på att hyra en liten moppe som vi puttrade runt på. Vips så hade två veckor gått utan några större missöden och det var dags att åka hem. Planet var dessvärre försenat och vi fick sitta några timmar på flygplatsen. Flygresan gick i alla fall bra fast var lite jobbig eftersom jag hade ett barn som satt och sparkade på mitt ryggstöd hela tiden (hm, man kan ju tycka att föräldrarna ska säga till barnet, men icke!). Vi kom fram till arlanda sent och bagaget tog sjukt lång tid på sig att komma fram. Så bar det av till hemmet och jag fick äntligen se mina fina gnuttar igen. Det var lite svårt att sova med de 6 timmarnas tidsskillnad som bodde i kroppen. Dessutom var det jättekonstigt att plötsligt vara ensam igen. I två veckor hade jag ju haft mathias på armlängds avstånd nästan hela tiden och nu blev jag alldeles själv, inte så roligt...

Sen fortsatte vardagen som vanligt. Jobbjobbjobb och lite ledigt ibland. Tillbringar så mycket tid jag hinner med lilla fina systerdottern greta och nu har jag varit barnvakt ett par gånger också så att systern kan åka till stallet och gå till tandläkaren.

Så blev det påskhelg och det firade jag med att komplettera min MC-utrustning, en fin blå hjälm har jag nu i min ägo (och en massa andra bra saker). Så blev det då äntligen dags att åka en tur. Mycket exalterad och lite livrädd kravlade jag mig mödosamt upp bakom mathias och klamrade mig fast för glatta livet. Det var ju så roligt att åka! Jag pep små förtjusta skrik i min hjälm mest hela tiden, hihihi! Sen var det påskafton och vi åt påskmiddag med kalle och elin, massor av god mat hade de lagat och vi hade så trevligt. Middagen avslutades med godis och alfapet. Jag var sämst som vanligt men alla andra fuskade så jag var ändå bäst på mitt sätt.

Så satte jag igång att jogga igen, det fanns liksom inga ursäkter nu när snön hade försvunnit. Det har varit sjukt jobbigt alla gånger och jag kommer hem sur och besviken varje gång. Menmen, bara att kämpa på det kan ju bara bli bättre.

Förra måndagen åkte jag med mamman och pappan till stockholm för att titta på en föreställning som lillebror spelade i. Joel var som vanligt duktig och imponerade stort med sina sånginsatser. Sen blev det middag med föräldrarna innan det var dags att dra sig mot uppsala igen. Tåget jag tänkte åka med var dessvärre inställt på grund av trasigt lok (eller nåt sånt) så jag fick sitta 1 tim på centralen och uggla. Nästa tåg var naturligtvis överfullt så folk stod i det närmaste uppepå varann. Jag kom hem till slut i alla fall, tack å lov för det.

Så var det ett födelsedagskalas på onsdagen därefter, kompisarna Pia och Sara fyller år på samma dag och firade med smaskigt fika. Flera av mina finaste vänner var där och vi hade så trevligt. Jag gick runt med gret-ungen på armen mest hela tiden så att hennes mor kunde vara lite social och fika ifred.

Idag är det tisdag och jag är alldeles ledig, har jobbat nätter hela helgen nämligen. På schemat idag står boka tvättid, handla, städa lite och träffa mathias. kan nog bli en ganska bra dag tror jag!


RSS 2.0