En vecka kvar...

sen drar vi till thailand. Det är helt galet ju! Dagarna går så fort just nu, känns som att vi bokade resan alldeles nyss och nu är det plötsligt bara en ynka liten pyttevecka kvar tills vi reser. Har suttit en stund nu och tittat på restips, kan ju vara trevligt att känna till lite om vad som finns att se och göra när man väl kommer dit. Någon av er som har några trevlig tips om vad man bör uppleva när man åker till phuket?

Skön fredag

Sovdagar kan verkligen vara de skönaste dagarna. Igårnattens jobbpass var lungt och stillsamt och jag halvslumrade nästan under promenaden hem. Man märker iaf att vi går mot ljusare tider eftersom det är alldeles ljust när man går hem vid sju. Väl hemma var det bara att stupa i säng med en gnutt på varje sida. Sen sov jag som en stock ända till kl tre när mathias ringde och sa att han var på väg hemåt. Jag hasade mig upp, smaskade i mig en liten frukost och duschade jättelänge. Sen kom mathias hit och vi hade en jättemyseftermiddag. Vissa dagar är livet så fint. Nu ska jag laga mig en liten middag och sen börjar det bli dags att gå till jobbet igen. Hoppas ni sover gott inatt!

Baka baka liten kaka

Det är vad jag just nu ägnar mina dagar åt. Jag har nämligen planerat att bjuda på föllsedagsfika nu i helgen för alla mina nära och kära, ja eller iaf de som bor illräckligt nära för att ta sig hit. Igår var det småkakor som stod på schemat, jag bakade drömmar, kolakakor, havreflarn och syltkakor minsann. Mycket goda blev de också, jag hade malena här som provsmakare. Efter mycket ommöblering fick jag in alla kaklådorna i frysen, det var som ett tetris där inne med alla färgglada matlådelock. Idag var det dags för cupcakes, tänkte att man nog kan baka själva muffinsdelen i förväg, frysa ner (om plats finnes) och så göra frosting först på själva kalasdagen. Jag gjorde dock en liten provfrosting redan idag för att få se resultatet. Alltså inte för att skryta men håll med mig om att de blev ganska fina med tanke på att det är mina första cupcakes någonsin! Dessutom är spritsande sjukt mycket svårare än det ser ut... Titta på bilderna, dreggla en stund och kom sen och fika på söndag!

 

Jag kan avslöja för den nyfikne att de är ännu godare än de ser ut...

Efterrepetöl

En alldeles fantastiskt fin öl som ofta försummas eller glöms bort, inte minst av mig. Ibland får vi dock ihop ett litet gäng som går och dricker en öl eller två efter onsdagsrepet med bandet. Igår var en sån alldeles speciellt trevlig onsdag, vi var t o m ett riktigt stort gäng som efter att allt var nerroddat begav oss mot ÖG för att läska våra strupar. Under vägen dök även kompis (och föredetta sambo) sara upp och vi lurade raskt med henne för öldrickande och samkväm. Det var mycket trevligt i ÖG:s lilla källare och tiden gick vansinnigt fort, plötsligt var det dags för stängning och jag strosade hemåt med ölmätt mage. Väl hemma blev det soffmys och gnuttgos till mästarnas mästare. Trillade i säng ganska sent men det var bara bra eftersom kroppen nu ska ställas om till nattjobb igen.

Men nej...

Jag hörde just den fånigaste reklam jag någonsin hört på spotify, Paolo Roberto ska icke göra radioreklam! Jag tror det var reklam för nån slags träningspryl men jag vet inte riktigt. Jag blev inte ett dugg sugen på att träna, jag blev bara arg och stängde av öronen...

Tvättid

Jag skulle tvätta idag, trodde jag. Men jag hade ju bokat tvättstugan på fel dag, fel vecka t o m så det hade blivit alldeles fullbokat idag... Ingen tvätt för mig alltså. Jag får städa istället, i mina smutsiga kläder. Typiskt...

Shutter island

Var på bio med mathias igår och såg shutter island. Den levde tyvärr inte riktigt upp till förväntningarna måste jag säga. Klart att den var spännande och på många sätt riktigt firnurlig men vi hade nog båda väntat oss att den skulle vara bättre. Inte en film som man måste se om ni frågar mig och om man måste se den kan man nog nöja sig med att se den hemma. Menmen, det är ju alltid trevligt att gå på bio så jag var nöjd och glad ändå.

Just det

ica-historien var det ja.

Jo, för några dagar sedan gick jag in på ica på vägen hem från jobbet. Skulle egentligen inte göa någon särskilt avancerad shopping utan mest köpa lite ingredienser till en planerad middag. Jag tog mig runt i affären i maklig takt och valde noga bland varorna, till slut var min korg ganska välfylld och jag gick till kassan och började langa upp varorna på bandet. Så, när alla varor ligger nogrant utplacerade på bandet, kassörskan börjar slå in dem och en liten kö börjar bildas bakom mig fick jag plötsligt en isklump i magen. "Iiik, jag tog ju ur kortet ur plånboken när jag var och handlade lunch på jobbet... Lade jag nånsin tillbaka det?!" Pulsen ökade till det dubbla när jag panikslaget rotade runt i väskan. Plånboken innehöll naturligtvis inget bankkort och kontanterna lyste med sin frånvaro. Så det enda som fanns att göra var att be tusen gånger om ursäkt till den trevliga kassörskan och med blossande kinder packa ner alla varorna i korgen igen. Sedan följde skammens promenad runt i butiken för att lägga tillbaka allting på sin rätta plats... Det var en otroligt irriterande eftermiddag och inte så lite pinsam. Tackar dock min lyckliga stjärna för att det inte var fredag eftermiddag, vilket hade inneburit en sjukt lång kö som hade sett och suckat över min fåniga miss... Japp, det var ica-historien det.

RSS 2.0