Brr...

Första dagen efter ett nattpass är alltid värst, man är helt upp å ner, det går över huvud taget inte att vakna till. Nån slags bakiskänsla fast utan huvudvärk. jag har mosat och gosat och slumrat nu fram till halv fyra (skojigt det där, även om jag aldrig ställer nån väckarklocka såna här dagar så vaknar jag nästan alltid prick halv fyra) då jag sakta haasade upp ur sängen. Sen har jag suttit i soffan som en zombie och funderat på hur jag ska gå vidare med dagen. Missförstå mig rätt, jag gillar faktiskt de här sega, knasiga dagarna, de ger mig ju rätt att sova när alla andra måste vara vakna och det är inte fy skam. Dessutom var det en bra jobbnatt, lite oförutsedda halvkatastrofer bara som jag och min finfina kollega styrde upp på ett mycket rutinerat sätt (hm, ja...), vi fick lite beröm av plasikjouren i alla fall och efter några timmars slit sov faktiskt alla patienter gott i sina sängar. Gäääsp (jajjamen, det där var faktiskt en riktig gäsp också), om en stund ska jag hem till systern och käka middag, har blivit lovad en smakupplevelse utan dess like så jag räknar med det! Pusspuss vänner!

Pizzabullar

Idag har jag slängt ihop ett gäng pizzabullar, de ska frysas ner för att sen kunna ätas vid behov. Sjukt fula blev dom men galet goda! Vill äta fler... men då sabbar jag ju lite tanken jag hade. Jaja, kan ju ta med nån att nassla i mig på jobbet i natt i alla fall. Nu är jag igång och tvättar också, så himla duktig!

Ledig dag

Idag är jag ledig, ja eller nästan i alla fall. jag jobbar ju faktiskt i natt, men det räknas nästan inte för jag är ju ändå fri hela dagen. Det trista är bara att såna här halvlediga dagar nästan är som gjorda för att göra alla de där tråkiga, träliga sakerna som man kan undvika när man jobbar (för då har man inte tid) och när man är helledig (för då är man inte hemma). Så nu har jag just vart och bokat tvättid, funderar på om jag ska ta det sura äpplet i mun och städa rummet, diska, städa kylskåpet, gå och handla och göra ett gäng matådor också, nu när jag ändå är igång menar jag. det får nog bli så... men först kaffe.

Ibland har man flyt

Hihi, vissa dagar går livet liksom på räls. Jag satt i förrgår och tittade på tåg- och bussbiljetter till Göteborg, konstaterade snabbt att alla biljetter, både buss och tåg kostar ungefär en miljard. Lite missnöjd var jag och jag bestämde mig snabbt för att avvakta med biljettköpet och hoppas på en shysst sista minuten. Nu föll det sig dock så lyckligt att en av mina kollegor också ska åka till göteborg på söndag och hon har plats över i bilen. jag fattade snabbt beslutet att följa med och nu är jag så jäla nöjd! Tänk vad lägligt saker kommer ibland!


Patrik 1,5

Var på bio igår och såg Patrik 1,5. Jättehärlig må bra film som jag verkligen rekommenderar, se den se den se den!

Stevie Wonder

Herregud vilken helt fantastisk konsert! jag har aldrig varit med om nåt liknande, vilken upplevelse, vilken känsla och vilken makalös artist! Efter den konserten är det nog ingen som ifrågasätter varför han har blivit så enormt populär. Konserten var i det närmaste helt perfekt, bara härliga låtar, nästan alla var såna som man kände igen. Ett otroligt tajt band som spelade som att de var en person ibland, och längst fram mannen med den otroliga rösten som kan framkalla gåshud och lyckorus hos vilken hårdhudan människa som helst. Publiken var i extas, många stod upp hela konserten, alla sjöng med efter tydliga uppmaningar från herr Wonder själv. Heeelt otroligt! Mitt leende gick från öra till öra från att jag kom in till att jag gick ut. 2 timmar flöt förbi utan att man märkte det och efter sista låten ville man bara ha meeer. Är fortfarande lite i chocktillstånd tror jag, tänk att jag var där. Kommer nog inte smälta det här än på många långa månader. jag är så glad att jag var där!

 

Äntligen dags!

Ikväll är det dags, Stevie Wonder i globen!!! Wippidoo! Förstår ni hur mycket jag har sett fram emot det här? Galet mycket vill jag lova. Om en stund drar jag till stockholm, först häng och middag med lillebror och hans polare, sen stevie och sen sova hos finaste frida och hänga med henne imorgon. Storasyster kommer också till sthlm imorgon så det blir en fin syskonreunion. Idag har jag shoppat, mycket... Nya byxor, jacka, tröja, trosor, strumpor, halsduk... ja det var nog allt, oh vantar också. jag vet, jag är en slösmaja men vaffan, man måste få unna sig också! (ett uttryck jag använder ack så ofta)

Kräftskivan

Hej hopp. Kom tillbaka till Uppsala igår efter en förbaskat trevlig helhelgs-kräftskiva nånstans i närheten av skinnskatteberg. Dock förärade mig skinnskattebergs alla mygg med stora illa kliande bett över hela benen. jag har räknat till ca 22 bett på det ena benet och 25 på det andra. Höll på att klia mig sönder och samman igår kväll men fick snabbt en uppsträckning av sara som bestämt uppmanade mig att slå eller nypa, INTE KLIA! " men det är ju så skönt att kliiiiiiiia" Gnydde jag mellan krafsningarna. Nu har de i alla fall lugnat ner sig lite för en stund. Ska strax skutta in i duschen efter morgonens joggingtur (japp, så hurtig är jag) och sen är det jobba veckan lång som gäller. Puss till alla som förtjänar det!

Tyllkjol

Ibland önskar jag att jag hade en riktigt frasig tyllkjol, det skulle vara så fint. En lagom lång kjol med mycket vidd, men var hittar man en sån? Tror inte jag skulle klara att sy en själv, inte med de här fumliga små tassarna. Får nog fortsätta att drömma ett tag till, en dag kanske den dyker upp. Nu borde jag verkligen gå och lägga mig snart, ska ju på planeringsdag med jobbet imorgon, men det är ju å andra sidan rena sovmorgonen imorgon, börjar inte förrän 8...


Åååångest!

Å herreguuuud, jag tittade just på bilder från när familjen var på azorerna för några år sedan... jag var enorrrrm. Alltså, jag skojar inte jag var stor som ett hus, knubbigare än knubbigast, njaej inte ens knubbig, tjock på riktigt. Såna bilder ger mig kalla kårar, vill inte hamna där igen tack, säg till om jag är på väg åt det hållet...

Jättekonstig reklam...

med en märklig man med jättelånga ögonbryn... why?

Tunisien

Nån av er som har varit i Tunisien? Är det fint och trevligt? Det finns vissa funderingar på att ta en sista minuten dit men det skulle vara kul att höra lite om det ifrån nån som varit där.

Trött...

utmattad och slut.. Man blir visst det av att jobba många dar i sträck. Efter imogon har jag jobbat 6 dagar utan uppehåll och då blir det ntligen ett par dagar ledigt. Helgen ska förgyllas med kräftskiva hos en kompis kompis. jag och Kalle blev ombedda att fixa efterrätten. Det visade sig snart att vi inte hade nån som helst fantasi. Ungefär såhär lät planeringen:

Anna "Meneeeh, vad ska vi göra rå?"
Kalle "Vene... glass?"
A "Nää tråkigt... dessutom tål jag inte glass"
K "meh"
Paus...
A "men efterrätt..."
K "Mm... jag vet inte"
A "Ska i inte baka nåt då... elle vi hinner kanske inte"
K "jag ska va i skolan..."
A "Mm..."
K "Men vad ska vi göra då"
Paus...
A" Men ska vi bestämma nån efterrätt då?"
K "aa...
A "Kan inte du hitta på nåt..."
K "Åmeh..."
Paus...
K "Man jag tänkte åka å handla snart"
A "Mm... va ska vi göra rå?"
K "kom me nåt förslag då...
A "mm..."
K "Vi kan ju köpa glass..."
A "Jaa... jag kan ju köpa låtsasglass till mig..."
K "mm..."
A "Eller du får ju köpa låtsasglass, varför ska jag göra det"
K "Okej... då köper jag det då"
A "Okej..."
etc etc...

Såatte det blir ju säkert en rolig efterrätt. Räknar med en skojig kräftskiva i alla fall. Lite skrämmande att man inte känner ens hälften av de som kommer, men samtidigt måste jag ju lära mig att umgås med folk jag inte känner. Så jag bestämmer att det blir roligt, må det bära eller brista.

Operationstid

Jag har slutligen (och äntligen) fått en tid för att operera bort mina halsmandlar, i November ska de ut de små asen. Ni kanske tycker att det låter lite märkligt att se fram emot att bli opererad, men när man har haft 2 jävelhalsbölder så är man inte så sugen på att få en till. Nu för tiden blir jag alldeles paranoid vid minsta lilla ont i halsen och det känns inte så bra. Men som sagt snart ryker dom. kalle tyckte att jag skulle be att få spara dem och ha dem i en burk på skrivbordet... Jag får se hur jag gör... Det som både känns betryggande och lite obekvämt är att jag skrivs in på avdelningen våningen under mitt jobb och att jag har jobbat med de flesta i öronpersonalen under sommaren. Menmen, jag vet ju att de är väldigt duktiga och trevliga, dessutom har jag hört att man får äta massor av isglass efter operationen (det är typ det enda man kan äta). Lite bekymrad även över lappen jag fick där det står att man i sällsynta fall kan få livshotande blödningar i halsen efter en tonsillektomi, hmm... Tänkte börja bekymra mig för såna saker veckan innan operationen ungefär så än så länge är jag bara glad.

Så jäla taggad

Har haft världens skönaste jutsuträning idag, jag gillar verkligen min nya grupp och mina tränare. Det var så roligt fast otroligt jobbigt och jag var sjukt taggad hela passet. det slutade med att jag och min träningskompis fick en åthutning av jutsufröken Rolf för att vi gjorde teknikerna för snabbt, meningen var att vi skulle göra allt lugnt och genomtänkt, då passade det tydligen inte att göra sitt bästa för att i raskt tempo slänga varanda i mattan, sprattla och brottas med sina bästa stridsminer och stridsljud... Hur som helst så är jag skönt mosig och utmattad nu. En liten dusch på det och sen Dexter. Borde sussa gott i natt.

Jävla idol

Jag är ju så svag, när jag väl har börjat titta på skiten så kan jag ju inte sluta, crap också... Nu kommer jag sitta här framför TVn tills det verkligen är jättebråttom till jobbet och sen kommer jag att få stressa som ett djur. Typiskt mig! Å det är inte bara Idol som är problemet, oh nej då, jag kan fastna i timmar framför repriser av so you think you can dance, talang, top model, project runway osv osv... Ibland är jag för dålig...

Pust

Vilken dag det blev... idag skulle jag ju bara vara bakis och ligga och mosa i Big Bed... icke då. Det var spelning på akademiska sjukhusets öppet hus dag. Eftersom Glansbandet tillhör medicinska föreningen så tyckte de tydligen att det var lämpligt. Vi spelande 2 små set på en utomhusscen. Kan väl säga som såhär att vädret i uppsala inte har varit strålande idag... Lite regnblöta och trötta var vi sen tvugna att stanna kvar tills de andra uppträdandena var klara innan vi fick rodda hem våra prylar. Så jag kom hem nu, blöt och jävlig... Nu väntar iaf matlagning och filmkväll med Kalle.

Smink

Alltså nu fick jag lite tid över å då började jag exprementera med smink... Å nu är det som att det blev lite för mycket, å jag gillar ju inte att se övermajkad ut. Kolla själva...

 

Tror definitivt att den här sminkningen skulle funka om några timmar, tänk utekvällsmink. men jag ska ju på kalas nu... Svårt det här... Om jag ska tvätta bort allt och börja om kommer jag ju bli jättesen till kalaset. Hm, nämen jag får väl helt enkelt gå så här och ta hånet och gliringarna när de kommer...

Återträff

Förra helgen hade vi återträff med lumpengänget, av 46 musiksoldater 2003 var det dock bara 16 tappra själar som dök upp på 5-årsjubiléet 2008. Lite synd att uppslutningen var sådär men vi som var med hade väldigt roligt ändå. Mycket ska avhandlas när man inte har setts på länge och vissa av oss hade inte träffats på närmare 5 år. det slutade med att vi satt i en liten ring på golvet och pratade och skrattade till kl halv tre när vi stupade i säng. Fantastiskt tycker jag att så många hållit kontakten med varandra, även om inte alla var där fick man ändå en bild av hur alla har det idag eftersom det alltid var nån utav oss som hade info om de som saknades. Vi hoppas dock att ännu fler dyker upp nästa gång, det är ju så många man saknar!

Mosig

Nu har jag jobbat 3 nätter i rad och även om man sover bra på dagarna blir man onekligen ganska mosig av det. Idag sov jag till tre, i Big Bed, världens kanske skönaste säng. Nu ska jag bara klä på mig och traska ner i kvarnen en sväng, det är kalas hos frida i kväll, många jag känner ska dit så det blir nog jättekul. Har dock lite svårt att komma igång i vanlig ordning, har så lätt att fastna framför TVn...

Pikar

Jajjamen, har fått både en och hundra pikar om att jag uppdaterar bloggen för sällan. jag vet jag vet... Lovar bättring och hoppas att skrivlusten håller i sig. Ni får väl tipsa mig om bra saker att skriva om, får lite idétorka ibland som ni förstår.

Knäet

Som ni kanske minns så skadade jag mitt knä i somras i en olycksalig rulltrappa. Huden är numera läkt men jag fick ett tjusigt räfflat ärr som jag nog får leva med. För att ni verkligen ska förstå följer här en liten bildserie om såret:



Japp mitt knä ser ut som ett grillchips, vad ger ni mig för det?

Ny säng!

Jag har köpt en ny säng, en som är jääättestooor! Det kom sig nämligen så att Rebecca som bodde här innan mig kom tillbaka och tog tillbaks sin säng som sara hade lånat det senaste året. detta innebar naturligtvis att sara blev sänglös och hon var därför tvungen att ta tillbaka sin säng som jag lånat sen jag flyttade in, inte så komplicerat i teorin men desto pyssligare att flytta runt i praktiken. Hur som haver så stod jag nu här helt utan säng och med ett gäng krävande nattpass framför mig. Till slut så tog jag vännerna sara och kalle i hampan åsså åkte vi till ikea för att provligga allt vad sängar hette. Frågan hur stor säng jag skulle köpa malde i huvudet en ganska lång tid. Grejen är ju att sängen förväntas hålla ganska länge och då vill man ju ha en som fungerar även när man flyttar till något eget, nåt som det går att sova 2 i, men samtidigt en säng som får plats i mitt inte alltför väl tilltagna rum. Till slut fattade jag i alla fall beslutet att slå på stort och köpa en 140-säng. Förstår ni hur enorm en sång är när man sovit i en liten 90-säng senaste året?? Vi provade oss i alla fall igenom alla ikea-sängar och valet föll på en tjusig sultansäng med en lyxig bäddmadrass. kan säga direkt att den kostade en smula men det var den definitivt värd! Igår kom leveransen med Big Bed och bokhyllan Billy (japp, rebecca tog även med sig sin gamla bokhylla som jag har haft därav billy), jag pysslade ihop hyllan och städade noga mitt rum för att både hylla och säng skulle känna sig välkomna. Till slut var det dags att ställa sängen på plats, vilken lycka och förtjusning! Dock kunde vi snabbt konstatera att den verkligen är helt enorm! Mitt rum är nu en säng med lite lite rum omkring, men attans så mysigt. Idag har jag premiärsovit Big Bed (jobbade i natt) och jag sov som en mycket lycklig bäbis! Såatte om ni har vägarna förbi, kom och provligg vettja!

Jag vet...

Jag har inte skrivit på vansinnigt länge... Jag ber om ursäkt för det men jag har inte haft lust å det känns ju fånigt att pressa fram tråkiga inlägga bara för att liksom. Nu känns det dock lite motiverat att skriva igen och vi får väl se om jag kan uppdatera er om sommaren lite i taget. Det nyaste och bästa just nu och som antagligen är den sörsta anledningen till att jag böjat skriva igen är den införskaffade trådlösa routern som numera bor här i lägenheten. Den gör att jag kan sitta på mitt rum och skriva och bara det gör det hela lite roligare. desutom behöver man inte vara rädd för att sara ska komma och knycka sladden när hon har föreläsning, nu kan vi alla okynnessurfa samtidigt. Nu vet ni det, mer spännande info om mitt rum kommer under dagen...

RSS 2.0