Attans

Jag som hade planerat att skriva ett halvlångt, helhumoristiskt inlägg om gårdagens pinsamma ica-händelse. Nu har morgonen rusat iväg (jag vet inte hur) och det har blivit ruskigt bråttom till jobbet. Får ta historien ikväll istället. Ha en fin dag!

Så trött!

Fyyy vad trött jag är! Som den snälla lillasyster jag är följde jag med storasyster Linnéa och baby Greta till stallet imorse. Jag skulle vara barnvakt och promenera med Greta medan Linnéa släppte ut hästar och mockade. Man är dock inte så jättepigg när man åker iväg direkt efter ett nattpass utan att sova, så jag stog och klippte med ögonen och gäspade stort medan jag drog vagnen fram och tillbaka över gårdsplanen. Efter ett tag fick vilda bebin nog av sin vagn och vi fick sätta oss i sadelkammaren och äta mjölkersättning. Ja, alltså Greta åt mjölkersättning, inte jag... Så följde en stund av förbannade gallskrik från bebins sida, när ersättningen tog slut, och varken mångång, foxtror eller vaggning hade någon större effekt. Efter stallet fick jag skjuts hem och jag kunde slänga mig i säng och somna som en stock. Tvingade mig själv att kliva upp kl tre för att ha en chans att kunna somna ikväll. Kommer behöva lägga mig tidigt om jag ska orka upp till dagpasset imorgon bitti. Nu ska jag packa lilla träningsväskan och bege mig till jutsun, efter träningen ska bara duschas, ätas och sovas.

Curling

Vat ni vad, jag tycker att curling är en himla trevlig sport att titta på. Jo, det är sant faktiskt. det som är så bra är att matcherna är skitlånga så man kan fördriva stora delar av ett segt nattpass med dem. Dessutom är det bara de sista stenarna i varje omgång som är riktigt intressanta, så om man behöver har man tid att pyssla med en massa annat emellan. Curlingdamerna har för övrigt imponerat stort hittills under OS, det är tyvärr lite mer än man kan säga om herrarna. De gjorde i alla fall ganska bra ifrån sig i natt, det var en riktig rysare mot slutet... Nu väntar jag bara på att nästa dammatch ska börja, kl 04.00 går den av stapeln, tur att man är pigg och vaken!

Ny bikini

Jag hade tänkt att skaffa mig en ny bikini till thailandsresan. Mest för att de överdelar jag har nu bara behöver ett mindre vågskvalp för att lägga sig bekvämt tillrätta antingen över, eller under bysten. Helfestligt för alla utom mig... Detta lilla uppdrag visade sig vara ack så mycket svårare än det låter. Jag kanske inte behöver nämna att det inte riktigt är bikinisäsong här i landet just nu och det innebär som ni föstår att utbudet är ganska snålt tilltaget. Några butiker har iaf kvar väl valda delar av sina bikinikollektioner... fula delar... Ja eller alltså, inte riktigt min stil i alla fall. Jag sökte igenom nästan varenda butik i mitt sökande och hittade inte mycket som föll mig i smaken. Stod och vägde en silverfärgad plastig överdel i handen i ett par sekunder innan jag kom på att det var till mig själv jag skulle handla, då hängde jag raskt tillbaka den med en lätt rysning, brrrr... Det som ytterligare komplicerar shoppandet något är själva kroppsformen. Försök själva att hitta en trevlig bikiniöverdel som passar en 3 meter bred rygg och bröst med storlek av ett par mindre mandariner... Just det, ingen lätt match! Hur som helst fann jag till slut en trevlig bikini i en munter svart nyans som inte alls satt så tokigt, den inhandlade jag snabbt innan jag hann ångra mig och traskade vidare för nya shoppingäventyr. den som söker skall finna, det tar bara lite längre tid för vissa av oss.


Puh!

Full fart idag trots att jag var alldeles ledig. Först var det OS och gnuttgos och matlagning. Sen var det fika hemma hos Sofia, vi tittade på Vietnambilder och mös förnöjt över hur trevligt vi hade det där. Så skrattade vi en del åt att jag ser ut som en jättekvinna på alla kort och Sofia som en kräfta. Sofias perculator gör by the way typ världens godaste kaffe. Så bar det av hem till syster linnéa och lilla Gret, jag höll den lilla skrutten så att min stackars utmattade och utsvultna syster fick i sig lite mat. Greta försökte låtsas att hon var hungrig mest hela tiden och pickade ivigt och uppfordrande på mitt nyckelben. Jag genomskådade dock hennes lilla charad och gick "mångång" (stora långsamma steg, som att man gick på månen ungefär) tills hon somnade i min famn. När Gretas lilla pappa kom hem fick han ta över lillskruttet och jag satte fart mot hemmet. hemma blev det raskt ätande och packande av träningsväska innan jag rännde vidare till jutsuträningen. I vanlig ordning var orangea gruppen pinsamt dålig på att dyka upp så det blev privatlektion för mig och en gammal blåbältare. Lärorikt och skojigt var det i alla fall även om jag sträckte mitt lår och fick ont i ena axeln. Så hetsade jag hemåt för att få se tjejernas sprintstafett, vilken jag naturligtvis missade. Nu sitter jag vid datorn och funderar på om jag ska slänga mig i säng eller titta på curling? Hm... får se hur jag gör...

Kylan

Nu måste vintern ta slut snart! Jag vill verkligen inte vara en sån som gnäller och det är onekligen vackert och ljust ute med all snö, men jag fryyyser... Promenerade hem från mathias imorse vilket är en nätt liten promenad på ca 1 timma. Jag frös så mycket om knäna att jag skakade och mina äppelkinder tror jag faktiskt att jag tappade på vägen. Möjligheten att ta en buss fanns naturligtvis men tanken på att stå stilla vid en busshållplats och vänta kändes inte det minsta lockande, speciellt som busstrafiken inte är helt pålitlig vad gäller tider i det här vädret. Lustigast under promenaden var dock alla frostfyllda mustascher jag mötte, hihi alla män ser skojiga ut med en frostborst vippande under näsan. Väl hemma kröp jag ihop i soffan under mitt duntäcke och tittade på TV, det tinade upp de stackars frostnupna knäskålarna. Vinter är fint, men det räcker med ett par månader så nu måste det bli vår, det är ju för bövelen snart mars!


OS

Hehe, alltså jag vet att jag är sjukt barnslig men OS blir så mycket mer underhållande om man lyssnar på kommentatorerna med ett öppet sinne och ibland missförstår lite med flit. det sägs så mycet skojiga saker som lätt kan misstolkas bara man är öppen för det. Prova! Hehehe.

Liten Greta

Här kommer några bilder på liten vacker Greta. De flesta har säkert redan sett dem på fejjan och så men jag tycker ändå att de behöver visas upp här. Lilla hjärtegrynet som är så mjuk och fjunig. Jag har inte fått träffa den lilla på ett par dagar eftersom en elak förkylning har härjat i min kropp, men snart ska jag bli frisk igen och då ska mysas!

Fast de här bilderna togs ju när hon vara bara tre dagar, nu är hon mer än två veckor gammal så hon har förändrats lite. För fler och framförallt bättre bilder se Gretas lilla mammas blogg, linneazerpe.blogg.se.


Jag vet...

jag är för dålig! Klagomålen börjar ramla in, en sån nedrans dålig bloggerska jag är! Jag kan bara hålla med, men det är svårt att skriva när inspirationen saknas. Mathias konsaterade en smula bittert igår att det verkade hända massor av roliga saker i mitt liv hela tiden innan jag träffade honom och nu är det alldeles dött... Nu är ju det faktiskt inte sant, mitt liv är alldeles utmärkt, roligt och intressant fortfarande men jag hittar inte så mycket saker att skriva om. Det mesta intressanta som händer verkar ju hända å jobbet och det får jag ju inte skriva om, sekretess ni vet. Sen känns det som att jag sover eller hänger med gnuttarna den mesta lediga tiden och det är ju, om ni tänker efter, inte heller särskilt intressant att läsa om. Sen spenderas ju en del tid med kära Mathias, men ärligt talat, vem fan vill läsa små sliskiga kärleksberättelser och snuttiga händelser ur vårt gemensamma liv?.. Precis, ingen! Såatte, det är inte så lätt som man kan tro...

Nu kommer lite sötslisk iaf, som straff för att ni tjatar. Igår firades halvårsdagen med Mathias, 6 månader är ju sjukt länge och jag är lite chockad över hur fort det har gått. Middag på Il Forno bjöds det och vi hade det så mysigt så. Med ögon som tindrade i stearinljusens sken satt vi och viskade långa smäktade kärleksförklaringar till varandra... Eller hm, nja, kanske inte riktigt då... Vi är i alla fall fånigt kära och det får man väl vara nöjd med. (Gullet, jag vet att du läser min blogg, protestera om jag far med osanning...) 

Så vad händer idag då? En söndag som de flesta andra. Sovmorgon och frukost framför OS, gnuttgos och stora koppar kaffe, inte fy skam! Mathias var här förut men skulle nödvändigtvis ta sig till gymmet trots förkylning... (jajja!) Jag varnade för både förlängd förkylningstid och hjärtmuskelinflammation men det bet inte på gossen. Jag ska snart ta mig ut i det vackra, dock svinkalla, vädret. Har akut solljusbrist efter ett par veckors nattjobb. Veckan som kommer går jag över på dag- och kvällspass igen, följande två veckor också och sen bär det av till Thailand. Det ska bli så skönt!!!

Jag har blivit moster

Lilla Greta kom till världen igår kväll, allt verkar ha gått bra och jag ser så mycket fram emot att få träffa den lilla skrutten. Välkommen till världen lilla bebin!

RSS 2.0