Matexperiment
Matlagning är som gjort för egna små experiment, ibland blir det lyckat ibland inte fullt så lyckat. Förra veckans korvgryta var ett exempel på ett inte fullt så lyckat experiment. det började med att jag hällde på tok för mycket chili i grytan, inte så bra... I ett desperat försök att göra såsen något mildare slängde jag i en burk kokosmjölk. Smaken blev iofs mycket mildare just som det var tänkt men, njaa, chorizogryta med en lätt smak av kokos kanske inte är något jag varmt rekomenderar. Den var inte alls jätteäcklig, bara inte så god som jag hade tänkt. Å nu har jag ungefär 9 portioner kvar i frysen som jag så småningom måste äta mig igenom. Dagens experiment, att panera torsk i frukostflingor visade sig å andra sidan bli väldigt lyckat! Det blev faktiskt till och med mycket godare än jag hade trott när jag först påbörjade experimentet. Jag skar helt enkelt lagom stora bitar av ett halvtinat torskblock, doppade i lätt uppvispat ägg och sedan i en blandning av krossade frukostflingor (ICA gott liv fullkornsflingor), salt och vitpeppar. Rapsolja i pannan och så stekte jag på medelvärme tills de var genomklara och knapriga på ytan. Till "fiskpinnarna" åt jag potatismos, ärtor och tomat i klyftor som sig bör, kanongott!
Kommentarer
Trackback